Ege Postası
Geri

Aydın'da makilik yangınına müdahale eden uçak suya battı

Aydın'ın Didim ilçesinde makilikte çıkan orman yangınına müdahale eden uçağın burun kısmı su aldığı Bafa Gölü'ne battı. Ekipler, uçaktaki 3 mürettebatı kurtardı.Tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
Aydın'da makilik yangınına müdahale eden uçak suya battı
Haberler / Ege
14 Haziran 2024 Cuma 17:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Didim ilçesindeki makilikte, saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenlerin ihbarıyla bölgeye sevk edilen Muğla Orman Müdürlüğü'ne ait uçaklardan birinin burnu, saat 16.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle su aldığı Bafa Gölü'ne battı.

Bölgeye polis, jandarma, itfaiye, sahil güvenlik, UMKE ekipleri sevk edildi. Olayın ardından uçaktaki mürettebat için arama-kurtarma çalışması başlatıldı ve yaralılar kurtarıldı.

VALİ AKBIYIK, YARALILARI ZİYARET ETTİ

Didim'de meydana gelen orman yangına müdahale eden uçağın kırıma uğraması nedeniyle yaralanan 3 mürettebat ambulanslarla Milas Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve idari amirler, hastanede yaralıları ziyaret etti, geçmiş dileğinde bulundu. Tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

'YARALILARIN DURUMU İYİ'

Muğla Valisi İdris Akbıyık, hastanede yaralıları ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada, “Bugün bizim açımızdan şansız günümüzdü ama Allah'a çok şükür can kaybımız yok. Muğla'mızda iki orman yangını meydana geldi. Menteşe ilçemizde ve Milas ilçemizde meydana geldi. Milas yangını köylerimize çok yakındı. Bu bizde biraz endişe yarattı. 48 hektarlık alanımız yandı. Çok şükür can kaybımız yok. 3 orman işçimiz dumandan etkilendi, bir sıkıntıları yok müşahede altındalar. Aydın Didim'deki yangına müdahale eden yangın söndürme uçağımız nedeni belli olmayan bir şekilde battı orada 2 pilot ve 1 personelimiz, jandarmamız ve vatandaşlarımızın desteğiyle kurtarıldı. Durumları gayet iyi bir sıkıntıları yok. Teknik bir konu nedenini bilmiyoruz, incelenecektir" dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ise "Didim'de meydana gelen uçak kazasındaki pilotlardan biri askeri liseden benim devre arkadaşım. Onları iyi görünce içimize su serpildi. Şu anda yangından dolayı herhangi bir can kaybı yok" diye konuştu.

Bu arada su aldığı Bafa Gölü'ne batan uçaktaki mürettebatı kurtarma görüntüleri ortaya çıktı. Bölgede restoran işletmeciliği yapan Yalçın ve Burak Kocakaya kardeşlerin uçağın düştüğünü görünce kendilerine ait tekneyle kurtarma çalışmalarına destek verdiği ve o anları kendi sosyal medya hesabında yayınladıkları öğrenildi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası