Ege Postası
Geri

Aydın’da kadına şiddete tepki

AYDIN’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlamak için bir araya gelen kadınlar, Sevgi Yolu’nda düzenledikleri etkinlikte kadına yönelik şiddeti, sokak tiyatrosu ile protesto ederek tepkilerini dile getirdi. Aydın Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu, "8 Mart, dünyada kadının ekonomik hayattaki yerinin yükseltilmesi için kutlanır. Günümüzde maalesef 8 Mart kadının şiddete uğramasının protesto edildiği gündür" dedi.
Aydın’da kadına şiddete tepki
Haberler / Ege
8 Mart 2013 Cuma 16:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AYDIN - Tüm dünyada ve Türkiye’de olduğu gibi Aydın’da da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, törenle kutlandı. Tören, sabah saatlerinde Vali Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun çelenk koyması ile başladı. Törene, Çerçioğlu’nun yanısıra, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Türkan Selek, CHP Kadın Kolları İl Başkanı Saadet Kavasgil, MHP Kadın Kolları İl Başkanı Serap Cambazoğlu ve kadın sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Törenin ardından Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu öncülüğünde Sevgi Yolu’na yürüyen kadınlar, burada Aydın Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerinin sergilediği 'Kadına Yönelik Şiddete Hayır' konulu sokak tiyatrosu gösterisini izledi. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Türkan Selek, konuşmasında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün kadınların haklarını, taleplerini meydanlarda dile getirdiği bir gün olarak kutlandığını belirtti. Selek, "Günümüzden 156 yıl önce New York’ta kadın tekstil işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi için başlattıkları grev vahşice bastırıldı. Çoğu kadın yüzden fazla emekçi katledildi. Bu olay işçi kadınların sömürüye karşı ilk büyük eylemi olarak tarihe geçti. 156 yılda değişmeyen tek şey kadının yok sayılan insan hakları oldu. Biz kadınlar eşit haklar mücadelesini yükseltmek, Cumhuriyetimizle kazandığımız haklarımızı korumak, kazanımlarımızı arttırmak, kadın ve kadın haklarına duyarlı erkeklerle birlikte şiddete dur demek, Dünya kadın hareketinin simgesi olan 8 martları bayram olarak yaşabilmek için buradayız" dedi.

'KADIN MİLLETVEKİLLERİ BİR ARAYA GELMELİ'

Sevgi Yolu’ndaki basın açıklamasının ardından kadınlar, Aydın Belediyesi’nde sergi açılışına katıldı. Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 8 Mart’ın dünyada kadının ekonomik hayattaki yerinin yükseltilmesi için kutlandığını belirtti. Çerçioğlu, "Günümüzde maalesef 8 Mart kadının şiddete uğramasının protesto edildiği gündür. Maalesef gitgide ülkemizde bu oranlar yükselmektedir. Aydın’dan sesleniyorum. Derhal parlamentoda özellikle kadın milletvekilleri iktidarıyla muhalefetiyle bir araya gelmeli, kadın cinayetlerine dur denilmelidir" diye konuştu. (DHA)

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası