Ege Postası
Geri

Aynı köyden 4 kişi ormana salep toplamaya gitti 135 bin TL ceza yedi

Yozgat’ın Akdağmadeni Üçkaraağaç köyünde yaşayan vatandaşların, her yıl ormanlık alandan toplayarak geçimlerini sağladıkları salep bu yıl başlarına dert oldu. Aynı köyden 4 vatandaşa ormanda salep toplamaktan dolayı 135 bin lira...
Aynı köyden 4 kişi ormana salep toplamaya gitti 135 bin TL ceza yedi
Haberler / Güncel
26 Temmuz 2013 Cuma 14:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yozgat’ın Akdağmadeni Üçkaraağaç köyünde yaşayan vatandaşların, her yıl ormanlık alandan toplayarak geçimlerini sağladıkları salep bu yıl başlarına dert oldu. Aynı köyden 4 vatandaşa ormanda salep toplamaktan dolayı 135 bin lira ceza kesildi. Salep toplamanın yasak olduğunu bilmediklerini belirten köylüler devlet yetkililerinden, başbakandan, kendilerine yardımcı olunmasını istiyor.

Akdağmadeni Üçkaraağaç köyünde yaşayan Hacı Ali Ilgın (59), aynı köyden 4 arkadaşı ile birlikte 24 Haziran 2013 tarihinde Sivas’ın Suşehri Akıncılar beldesi ormanlık alanda salep toplamaya gittiklerini belirterek, yaşadıkları olayı şöyle anlattı: "Biz ilçemizde yıllardır salep toplayarak evimizin geçimini sağlıyoruz. Bizden önce de yüzyıllardır Akdağmadeni’nde Haziran ve Temmuz aylarında bir aylık sürede herkes salep toplar. Biz de mevsimi olduğu için her yıl gittiğimiz Sivas’ın Suşehri Akıncılar beldesi ormanlık alanda salep toplamaya gittik. Bizi jandarma yakaladı ve salep toplamanın yasak olduğunu söyledi. Tutanak tuttlar ifademizi aldılar, biz de köyümüze döndük."

Yaşanan olayın ardından iki hafta sonra adlarına 33 milyar 830 TL ceza yazılı bir tebligat geldiğini belirten Ilgın, "Cezayı görünce şaşırdık, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bizim bu rakamları ödeme gücümüz yok. Benim param olsa Bağ-Kur borcumu öderim. 6 çocuğum var, biz geçimimizi bu aylarda salep ile sağlıyorduk. Salep toplamanın yasak olduğu neden kimseye duyurulmadı, köyümüzde muhtara veya belediyelere bildirseler biz de salep toplamazdık. Başbakanımızdan, Cumhurbaşkanımızdan, bakanlarımızdan yardım bekliyoruz. Biz esrar satmadık, eroin satmadık, eşkıyalık yapmadık. Bizim suçumuz ne. Salep alana bir şey yok, toplayana ise ceza yazılıyor." diye konuştu.

Ahmet Yan da (40) babalarının, dedelerinin ormanda salep toplayarak geçimlerini sağladıklarını ifade ederek, "Ben kendimi bildim bileli ormandan salep toplanır. Salep’in yasak olduğunu bilmiyorduk. Biz de haziran ayında Sivas’ın Suşehri Akıncılar beldesi ormanlık alanına salep toplamaya gittik. Salep toplarken jandarma geldi, salep toplamanın yasak olduğun söyledi. Biz de geri döndük. Arkamızdan bize 33 bin 800 lira ceza geldi. Biz yasak olduğunu bilmiyorduk. Salepin yasak olduğunu belirten bir duyuru da yapılmadı. Biz mağdur olduk. Dört kişiye 135 bin lira ceza geldi. Bizim bu parayı ödememiz imkansız. Başbakanımızdan yardım bekliyoruz. Biz esrar satmadık, eroin satmadık, bizim suçumuz ne. Ben inşaatlarda çalışarak geçimimi sağlıyorum, 4 çocuğum var, bu parayı ben ödeyemem, devletimizden yardım bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası