Ege Postası
Geri

Aynı yasaya bir tepki de Foça'dan

CHP Foça İlçe Başkanlığı ve partililer, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi durumunda cezanın ertelenmesini öngören yasa teklifini protesto etti.
Aynı yasaya bir tepki de Foça'dan
Haberler / Yerel Politika
22 Kasım 2016 Salı 15:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR - Bugün saat 12.30'da Foça Demokrasi Meydanı'nda yapılan açıklamaya CHP'li Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, CHP İlçe Başkanı Günal Biçer, kadın ve gençlik kolları üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. CHP Gençlik Kolları üyesi Aslıhan Sarı'nın okuduğu açıklamada meclise sunulan önerge ile tecavüz suçlularının aklanmasına, taciz ve tecavüz suçlarının meşrulaştırılmasına çalışıldığını ileri sürdü. Sokaklarda idam cezası için çığırtkanlık yapıldığını, Meclis'te ise tecavüze indirim istediğini savunan Sarı, "Tecavüzü ve çocuk evliliklerini normalleştiriyorsunuz. Tecavüzcüyü ödüllendirip, hayat boyu tecavüz edebilmenin yolunu açıyorsunuz. AKP'nin bu önergesi ile çocuk cinsel istismarı başta olmak üzere zorla erken evlendirilmelerin önü açılmaktadır. İnsan olan herkesin vicdanını yaralayan bu önerge derhal geri çekilmelidir. Hiç kimse vücudunda, aklında, yüreğinde kara bir leke bırakan adamla evlenmek zorunda bırakılmamalıdır. Bu yasa Tecavüzü Aklama Yasası'dır. Biz CHP'liler ve CHP'li kadınlar tacizi, tecavüzü, çocuk istismarını aklamanıza izin vermeyeceğiz" dedi.



Basın açıklamasına katılan kadınlar önlerinde ve sırtlarında 'Tecavüz yasasına hayır', 'Tecavüzcü affına hayır', 'Tecavüz aklanamaz', 'Bişey yapmalı' yazılı dövizler taşıdı. Basın açıklaması "Tecavüz cinayettr", "Çocuğa uzanan eller kırılsın" ve "Kadına uzanan eller kırılsın" sloganları atılmasından sonra olaysız sona erdi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası