Ege Postası
Geri

Ayşe Deniz ve Berna Koç ortak törenle son yolculuklarına uğurlandı

ANKARA'daki terör saldırısında hayatını kaybeden İzmirli Ayşe Deniz ve Berna Koç için ortak cenaze töreni düzenlendi. Ayşe Deniz ve Berna Koç için Soğukkuyu Camii'nde ortak cenaze töreninde gözyaşı sel oldu. Deniz ve Koç'un cenazeleri, ortak tören sonrasında, barış çağrısıyla toprağa verildi. Terör kurbanı İzmirli Ayşe Deniz ve Berna Koç
Ayşe Deniz ve Berna Koç ortak törenle son yolculuklarına uğurlandı
Haberler / 3. Sayfa
12 Ekim 2015 Pazartesi 16:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Geçen cumartesi Ankara'daki barış mitingine katılmak için bekledikleri sırada meydana gelen patlamada hayatlarını kaybedenler arasında İzmirli Ayşe Deniz ile Berna Koç da yer aldı. Terör saldırısında can veren iki kişinin cenazesi, dün akşam saatlerinde İzmir'e getirilip morga konuldu. 

Yetiştirme yurdundan kendisini evlatlık alan bakıcı annesini de bir süre önce kaybeden Berna Koç için ilk tören Halkevleri İzmir Şubesi'nin önünde yapıldı.

Buradaki törene CHP Milleletvekilleri Musa Çam, Özcan Purçu, Zeynep Altıok, HDP Milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ve Müslüm Doğan da katıldı. Halkevleri adına konuşmalar yapıldı, teröre tepki gösterildi.

Cenaze törenindede konuşan HDP İzmir Milletvekili Kürkçü, “Bu kanı yerde bırakmayacağız, sarayın saltanatını yıkacağız. Böyle yaşamayı, bunu hak etmedik. Toplumun herkesimi artık birleşiyor ev  en büyük korkuları da bu... Bu birlik özgürlük ortamını bozmak için bu katliamlara başvurmuştur." dedi.


Cenaze törenine CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, önünde "Yastayız. 10 Ekim 2015. Unutma" yazan siyah tişörtle katıldı.
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise “Bizler katilleri biliyoruz ve tanıyoruz. Bunlar saray gladyosudur. Elbet hesap verip o saraydan gidecekler. Bunu biliyorlar, bu yüzden savaşı seçtiler” diye konuştu


KADINLAR CENAZE NAMAZINDA ÖN SAFTA
Cenaze namazını, kadınlar da ön safta kıldı. Cenaze namazından sonra, Berna Koç'un tabutunu kadınlar taşıdı. Ayşe Deniz'in tabutunu ise, yakınları ile HDP'li kadınlar, birlikte taşıdı. Cenazeler daha sonra toprağa verilmek üzere Doğançay Mezarlığı'na götürüldü. 


Ardından kadınlar tabutu omuzladı, erkeklerin taşımasına izin verilmedi. Tabut Halkevleri üyelerinin oluşturduğu güvenlik kordonu içinde, kadınların omuzunda cenaze aracına kadar taşındı. 

Berna Koç'un cenazesi HDP Karşıyaka İlçe Yönetim Kurulu üyesi Ayşe Deniz'in cenazesinin bulunduğu Soğukkuyu Camisi'ne getirildi. Terör kurbanı iki İzmirli kadının tabutları yanyana konuldu. Burada Ayşe Deniz'in ailesi ile Berna Koç'un arkadaşları, tabut başında gözyaşı döktü. İkindi vakti kılınan cenaze namazından sonra bir kez daha tabutları omuzlara alınan iki terör kurbanı, ardından Soğukkuyu Kabristanı'nde son yolculuklarına uğurlandı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası