Ege Postası
Geri

Azmetti, resim yaptı, şimdi sıra sergide...

52 yaşındaki Ziya Ekinci Bayraklı Belediyesi Ressamlar Sokağı’nın ilk engelli ressam adayı. Sokağın usta ressamlarından Mustafa Özkalp’ten, annesi Gönül Ekinci (77) ile birlikte ders alan Ekinci tüm engellileri resim yapmaları için Ressamlar Sokağı’na çağırıyor. Azmetti, resim yaptı
Azmetti, resim yaptı, şimdi sıra sergide...
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Ekim 2015 Pazartesi 10:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Ziya Ekinci dünyaya bedensel ve zihinsel engelli olarak geldi. Anne Gönül Ekinci evladını yetiştirirken onun hem annesi hem de arkadaşı oldu. Hayatta her şeyi paylaşan anne ve oğlun yolu Bayraklı Belediyesi ile bir kez daha birleşti. Yaşamları boyunca annesinin kocaman yüreğinde büyüyen Ziya Ekinci şimdi Bayraklı Belediyesi Ressamlar Sokağı’nda bulunan ressam Mustafa Özkalp’ten ücretsiz resim dersi alıyor. Projenin ilk uygulayıcısı olan Ekinci, annesi ile birlikte sergi açma planı yapıyor.  

ONLAR SANATA AŞIK!
“Onlardaki ruh derinliğini ve sanat aşkını ben gördüm” diyen Ressam Mustafa Özkalp, “50 senedir bu işle uğraşıyorum. Kim sanata gönül vermiş kim resimden anlar biraz biliyoruz. Burada her türlü insana yer var. Yeter ki resim çalışmak istesin. Yaklaşık 2 aydır resim çalışıyoruz. Suluboyadan başladık. Gönül hanım kendini her şeyini oğlu Ziya’ya adamış. İkili içindeki sanat aşklarını devamlı canlı tutuyor. Ziya hırsla resim yapıyor. Ne verirsem onu çiziyor. Ama çocukça çiziyor. Benim de en çok hoşuma giden yönü bu. Hiç içinde etki yok, katkı yok. Ben de onları birkaç darbe vurarak sanatsal resimlere dönüştürüyorum. Sanat okullarından ve akademiden gelen arkadaşlar Ziya’nın yaptıklarına müthiş bir gözlen bakıyorlar. 3-4 tane resim dosyası bitirdi. Geldiği her günde yeni bir şeyler çıkarıyor” dedi.



OĞLUMU ELMAS BİR GERDANLIK GİBİ BOYNUMDA TAŞIDIM
“Sergi açmayı düşünüyorum” diyerek kendine güvenen Ziya Ekinci ise kendisi gibi engelli tüm vatandaşları ücretsiz resim kursuna davet ediyor. Ziyanın annesi olmanın yanı sıra en büyük destekçisi olan Gönül Ekinci ise, “Onunla 52 senede bir olduk. Beraber sevgiyle bu hale getirdim. Bunları sevmek gerek. Saklamamak, evde hapsetmemek gerek. Ben oğlumu 52 senedir elmas bir gerdanlık gibi boynumda taşıdım. Ömrüm vefa ettiği müddetçe de taşıyacağım. Hocamızda bize hem kapısını hem de yüreğini açtı. Bizde burada 2 aydır çok mutluyuz. Ayaklarımı sıkı basıyorum. İnatçı bir kadınım. Kolay kolay pes demem. 80 yaşında anne oğul sergi açarız” diye konuştu.  

ÖNEMLİ BİR ADIM
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ressamlar sokağında bir ilk yaşandığını belirterek, “Engellilerin hayatın her alanında olması için elimizden geleni yapıyoruz. Onların evlerinde hapsolmasına asla ama asla izin vermiyoruz. Onlar için farklı hobi kursları düzenliyoruz. Engelli araç sayımızı üçe çıkardık. Bizler de birer engelli adayıyız. Bunun unutulmaması gerekiyor. Ressamlar sokağındaki ressamlarımız çok önemli bir projenin altına imza atıyor. Onlara ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası