Ege Postası
Geri

BM Suriye’deki kimyasal saldırı raporunu bugün açıklıyor

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye’de 21 Ağustos’ta yaşanan kimyasal silah saldırı olayı ile ilgili yaptığı araştırma raporunu bugün açıklıyor. BM Genel Sekreter Sözcülüğü’nden yapılan açıklamada, BM Genel Sekreteri'nin Suriye’deki...
BM Suriye’deki kimyasal saldırı raporunu bugün açıklıyor
Haberler / Dünya
16 Eylül 2013 Pazartesi 09:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Birleşmiş Milletler (BM) Suriye’de 21 Ağustos’ta yaşanan kimyasal silah saldırı olayı ile ilgili yaptığı araştırma raporunu bugün açıklıyor.

BM Genel Sekreter Sözcülüğü’nden yapılan açıklamada, BM Genel Sekreteri'nin Suriye’deki kimyasal silah saldırısı ile ilgili hazırlanan raporu sabah BM Güvenlik Konyesi’ne (BMGK) sunacağı ve BMGK üyelerini yapılan çalışma ile ilgili bilgilendireceği kaydedildi. Ban’ın BMGK’yı bilgilendirme toplantısının basına kapalı gerçekleşeceği belirtildi.

Ban’ın Konsey’e yapacağı bilgilendirme toplantısından sonra gazetecilere rapor ile ilgili açıklamada bulunması bekleniyor.

Suriye’de kimyasal silah saldırılarını araştırmakla görevli BM heyeti başkanı Prof. Dr. Ake Sellström’ün öncülüğünde hazırlanan rapor ile ilgili Genel Sekreter Ban’ın BM Genel Kurulu üyelerine de bilgi vereceği ifade edildi.

BM heyeti 21 Ağustos’ta Şam'ın Guta bölgesinde kimyasal silahla düzenlenen saldırının etkilerini üç gün süre ile incelemiş ve elde ettiği delilleri de Avrupa’da çeşitli laboratuvarlarda tetkik ettikten sonra raporu hazırlamıştı. Muhaliflerin kontrolünde bulunan Guta’ya Beşşar Esed güçleri tarafından yapıldığı öne sürülen kimyasal silah saldırısında bin 429 kişi hayatını kaybetmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası