Ege Postası
Geri

BM denetçilerine göre Suriye'de kimyasal silah kullanıldı

BM insan hakları denetçiler, Suriye'de sınırlı miktarda kimyasal silah kullanıldığına inanmak için makul dayanaklar bulunduğunu belirtti. Fakat hangi tip silahların kullanıldığı ve bunları kimin kullandığını belirlremek için daha fazla...
BM denetçilerine göre Suriye'de kimyasal silah kullanıldı
Haberler / Dünya
4 Haziran 2013 Salı 14:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BM insan hakları denetçiler, Suriye'de sınırlı miktarda kimyasal silah kullanıldığına inanmak için makul dayanaklar bulunduğunu belirtti. Fakat hangi tip silahların kullanıldığı ve bunları kimin kullandığını belirlremek için daha fazla delile ihtiyaç olduğu kaydedildi.

BM denetçileri; mağdurlar, sağlık çalışanları ve görgü tanıklarıyla yapılan görüşmelere dayanan son raporda hem Suriye rejiminin hem de muhalif savaşçıların yasaklı silahları kullandıığına dair iddialara yer verdi. Bu silahların daha çok devlet güçlerince kullanıldığı belirtildi.

Saldırıların düzenlendiği bölgede ölenlerden alınan örneklerin test sonuçlarını bekleyen denetçiler, Şam yönetimine de uzmanların ülkeye girişine izin vermesi çağrısında bulundu.

ABD Başkanı Barack Obama, Suriye'de kimyasal silah kullanılmasını kırmızı çizgileri olarak ilan etmiş, bu silahları kimlerin kullandığı konusunda kesin bir kanıt olmadığını söylemişti. BM denetçilerinin raporu Obama'nın açıklamasını destekler nitelikte.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası