Ege Postası
Geri

BMGK, yarın lağvedecek

Reuters'ın son dakika haberinde, Birleşmiş Billetler Güvenlik Konseyi'nin yarın gerçekleşecek oylamada ABD'nin Kudüs kararının hükümsüz sayılmasının oylanacağı aktarıldı. Reuters'ın bu bilgiyi diplomatlara dayandırdı.
BMGK, yarın lağvedecek
Haberler / Dünya
17 Aralık 2017 Pazar 22:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Mısır tarafından sunulan ve yarın 15 üyeli Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından oylanacak tasarı ile ilgili ismini açıklamayan diplomatlar konuştu. Reuters’ın aktardığı haberde tasarıda Kudüs’ün statüsünün masaya yatırılacağı ve ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararının hiçbir yasal etkisi olmadığı belirtiliyor.

Reuters’a konuşan diplomatlar, Mısır’ın sunduğu tasarıda doğrudan ABD ya da Trump’ın adının geçmediği, aksine genel hatlarıyla şekillenen bir tasarı kurgulandığını belirtti. Reuters’a konuşan diplomatlar, “Genel olarak Konsey’den destek alacak ama büyük ihtimalle Washington tarafından veto edilecek” ifadesini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası