Ege Postası
Geri

BTS İzmir Şubesi, Alsancak Limanı'nın satılmasını protesto etti!

Türkiye’nin ilk sakin şehri Seferihisar’da, tarihi Sığacık Kaleiçi’ndeki etkinlikler tüm hızıyla sürüyor. Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenen konser etkinliğinde şef Süleyman Alasulu yönetimindeki Egezeyder Korosu bir konser verdi. Ceren Bağbozan’ın sunumu ile gerçekleşen konserde Ege Zeybeklerini Anma ve Yaşatma Derneğinin seslendirdiği şarkılar, izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Türk Sanat Müziği özlemini gideren Seferihisarlılar, söylenen şarkılara da eşlik etti. Seferihisar Belediyesi, yaz boyunca konser etkinliklerinin devam edeceğini duyurdu.
BTS İzmir Şubesi, Alsancak Limanı'nın satılmasını protesto etti!
Haberler / İzmir
19 Temmuz 2023 Çarşamba 13:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BTS İzmir Şubesi üyeleri, İzmir Limanı’nı için alınan satış kararını protesto etmek için bugün liman girişinde basın açıklaması yaptı. BTS İzmir Şubesi Başkanı Erdal Akyol, AKP hükümetinin politikalarını eleştirerek şunları söyledi:

“İktidarları döneminde üretmekten uzak olan AKP hükümeti; fabrika, liman, sanayi tesisleri, termik santraller, maden işletmeleri, araziler, arsalar başta olmak üzere yurttaşın alın teri ile yapılan her şeyi özelleştirme adı altında haraç mezat satmıştır ve de satmaktadır. Ekonomi yönetimi ve yargı bağımsızlığı tartışma konusu olan ülkemize yabancı yatırımcılar gelmeyince iktidar, seçim sonrası yönünü yine Körfez’e çevirmiştir. Seçimden sonra uygulanan acı reçeteleri yerel seçimler öncesinde biraz olsun hafifletmek için çalmadık kapı bırakmayan iktidar, Körfez ülkeleriyle görüşerek gözünü bir kez daha İzmir Alsancak Limanı’na dikmiştir.

Özelleştirme, geçmişte ulusun ortak servetiyle inşa edilmiş varlıkların özel sektöre satılması, elde edilen gelirin yeniden özel sektöre transferi, geçmişi talan etmek anlamına gelmektedir. Özelleştirmeler, Kamu iktisadi teşekküllerini (KİT) âtıl durumdan kurtarmak adına hizmetin kalitesini ve verimliliğini arttırma amacıyla yapılıyor gösterilse de asıl amaç, tüm kamu mallarının, güçlü ulusal ve ulus ötesi sermayeye peşkeş çekilmesidir. Bu yolla da ulus devletlerin ve yerel toplulukların kendi ekonomik, sosyal ve çevresel gelişmelerini biçimlendirme olanakları ellerinden alınmaktadır.” (ANKA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası