Ege Postası
Geri

BUGİAD ve Uludağ Üniversitesi güçlerini birleştirdi

Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) ve Uludağ Üniversitesi (UÜ) arasında 'İş Birliği Çerçeve Protokolü' imzalandı. İmza töreni, UÜ rektörlük binasında BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er ile UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek...
BUGİAD ve Uludağ Üniversitesi güçlerini birleştirdi
Haberler / Güncel
26 Haziran 2013 Çarşamba 13:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) ve Uludağ Üniversitesi (UÜ) arasında 'İş Birliği Çerçeve Protokolü' imzalandı.

İmza töreni, UÜ rektörlük binasında BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er ile UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek arasında yapıldı. Üniversite ile iş dünyasının güçlerini birleştirip bir araya gelmesi gerektiğini söyleyen BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er, ilk somut adımın atıldığını kaydetti. Er, şunları ifade etti: “BUGİAD olarak üniversite-iş dünyası arasında güçlü bir bağ oluşturmak için kendi bünyemizde Üniversite-İş Dünyası Komisyonu'nu kurduk. Her sektörden bir üyemizin yer aldığı bu komisyon iki yıl gibi çok kısa sürede birbirinden güzel işlere imza attı. Ülke olarak belirlediğimiz 2023 hedefleri doğrultusunda biz yeni projeler üretip hayata geçirmeliyiz.”

Rektör Kamil Dilek ise imzalanan protokolün aktif bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi. Protokolün kağıt parçası olarak kalmamasını isteyen Dilek, "Uludağ Üniversitesi olarak iş dünyası ile gerçekleştirdiğimiz ortak projeler ile ön plana çıkıyoruz. Üniversite olarak verdiğimiz derslerde iş dünyası ile ortak çalışmamız gerektiğine inanıyoruz. Üniversite olarak düzenlediğimiz kariyer günlerine BUGİAD üyesi iş adamlarımızı ağırlamaktan büyük mutluluk duyarız.” diye konuştu.

BUGİAD Üniversite İş Dünyası Komisyonu Başkanı Sadettin Dağlı da işbirliğini şöyle anlattı: “BUGİAD olarak şu ana kadar, UÜ Mühendislik Fakültesi ile Staj Protokolü, Orhangazi Üniversitesi ile Yüksek Lisans Protokolü ve birçok bölüm ziyareti gerçekleştirdik. Bursa Teknik Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz arama konferansında, üniversite ile iş dünyasının ortak çalışmasını engelleyen sorunları ortaya çıkardık ve kitap haline getirdik. Bu çalışmalarımızı her geçen yıl sistemli olarak artırarak devam ettiriyoruz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası