Ege Postası
Geri

Bab-ı Şefkat’in 3. sayısı okurları ile buluştu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Darülaceze Başkanlığı’nın çıkardığı Bab-ı Şefkat dergisi, 3. sayısını okurların beğenisine sundu. Sayıya ek olarak Darülaceze’nin kurucusu Sultan Abdülhamid’in şeyhi ve mürşidi...
Bab-ı Şefkat’in 3. sayısı okurları ile buluştu
Haberler / Güncel
26 Temmuz 2013 Cuma 12:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Darülaceze Başkanlığı’nın çıkardığı Bab-ı Şefkat dergisi, 3. sayısını okurların beğenisine sundu. Sayıya ek olarak Darülaceze’nin kurucusu Sultan Abdülhamid’in şeyhi ve mürşidi Ebu Şamat’a gönderdiği Kudüs mektubu verildi.

Derginin önsözünde Darülaceze İdare Meclisi Başkanı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in kaleme aldığı bir yazı bulunuyor. Burada hep beraber büyük bir aile olmanın ulviliği vurgulanıyor. Darülaceze İdare Meclisi İkinci Başkanı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları’nın yazısında ise insan eskise bile sevgi noktasında yaşlanmadığı dile getiriliyor.

Bab-ı Şefkat’te Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan da şefkatin önemini anlatıyor. Bayhan, Darülaceze’nin bu anlamda büyük rol oynadığına işaret ediyor.

Derginin Genel Yayın Koordinatörü Nevzat Özkaya, Darülaceze’de yapılan kültürel etkinliklerin ve anlamlı ziyaretlerin resmini çekiyor. Makalelere yer verilen dergide Prof. Dr. İskender Pala, ‘Bizim Yunûs’ yazısı ile ilahi aşkın simgelerinden Yunus Emre’ye odaklanıyor. Okuyucuya şiir lezzeti ve aşk şerbetinin iksirinden söz ediyor.

Darülaceze İdare Meclisi Üyesi Zehra Sevingen Sağır, yazısında alime ilmi için, büyüğe de yaşı için ihtiram edildiğini belirterek, örf ve adetlere göndermede bulunuyor.

Uygulamalı Gerontolog Dr. Şerif Esendemir de yaşlılar için mekan ve kıyafet tasarımında duyarlılığa davet ediyor. Hülya Göksu, Ramazan ayının Darülaceze atmosferini yansıtıyor. Selda Taş ise 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası’nda ‘Huzurlu Sesler Yarışması’na katılan Darülaceze sakinlerinden Hasan Gülbüz ile mülakatta bulunuyor.

Darülaceze Gönüllüsü Rabia Christine Brodbeck, yaratılana hizmet etmenin yaradana hizmet anlamına geldiğinin önemine değiniyor.

Yazar Yosuf Tosun, Darülaceze’nin kurucusu Sultan Abdülhamid’in Kudüs’e bakışını veriyor, mektubun arka planını sunuyor.

Sonuç olarak dergi, ‘Minnet Duyguları’ ve ‘Darülaceze’ye Yolu Düşen Ünlüler’ gibi alıntı yazılarını, İlhan Yardımcı’nın kaleminden ‘Millî ve Mistik Folklorümüz’ makalesini, ‘Babam Aldülhamid’ adlı bir kitap tanıtımını, Darülaceze kültürel faaliyetlerini, basında çıkan Darülaceze'ye dair haberleri ve ziyaretçi mektuplarını aktarıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası