Ege Postası
Geri

Babasının vasiyetini gerçekleştirdiği gün hayatını kaybetti

İZMİR'de 10 yıl önce hayatını kaybeden Yazar Necip Alphan'ın oğlu, 69 yaşındaki Prof.Dr. Erkan Alphan, vasiyeti üzerine, babasının aralarında 100 yıllık el yazmalarının da bulunduğu 30 bin kitaplık kütüphanesini bağışladığı gün, hayatını kaybetti. Kanser tedavisi nedeniyle hastanede olduğu için bağış protokolüne katılamayan Prof. Alpnar'ın yerine imzayı annesi attı. Ayn gün oğlunu kaybeden 91 yaşındaki Nebahat Alphan, "40 yıl ABD'de kaldı. Ona doyamadım" diyerek, gözyaşı döktü.
Babasının vasiyetini gerçekleştirdiği gün hayatını kaybetti
Haberler / Genel
10 Eylül 2014 Çarşamba 11:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-Babası Eğitimci- Yazar Necati Alphan'ın çoğu 100 yıllık el yazması olan 30 bin kitaplık kütüphanesi, Arnavutluk Kültür Merkezi'ne bağışlayan Prof.Dr. Erkan Alphan, bağış protokolünün imzalandığı gün hayatını kaybetti. Arnavutluk'tan Aydın'ın Söke İlçesi'ne yerleşen Necip Alphan, burada felfese öğretmeni Nebahat Alphan ile evlendi. Söke'ye 25 derslikli okul yaptıran, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde hastalar için oda döşeyerek İzmir'in hayırseverleri arasına giren ailenin, tek çocuğu Erkan Alphan, üniversite okumak için gittiği ABD'de 40 yıl kaldı. ABD'de 'Milletlerarası politika' konusunda ders veren Prof.Dr. Alphan, emekli olduktan sonra İzmir'e döndü. 10 yıl önce babası Necip Alphan'ın ölümü üzerine annesi ve aynı evde yaşayan teyzesi 90 yaşındaki Sebahat Alphan ile aynı site içinde bir evde oturdu, onları hiç yalnız bırakmadı. Emeklilik günlerini, babasının 30 bin kitaplı kütüphanesinde araştırma yaparak, okuyarak ve yazarak geçiren Prof.Dr. Erkan Alphan, babasının vasiyeti üzerine kütüphaneyi Arnavutluk Kültür Merkezi'ne bağışladı. Arnavutluk Ankara Büyükelçisi Genci Mucaj geçen cuma günü kütüphanenin bağış töreni için İzmir'e geldi. Ancak, durumu iyice ağırlaşan Prof. Dr. Alphan hastaneden çıkamadığı için törene katılamadı. Evde yapılan mini törende protokolü annesi Nebahat Alphan imzaladı. Bağış ve törenin yapıldığının kendisine haber verilmesinden saatler sonra Prof.Dr. Alphan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayata gözlerini yumdu. Ölüm haberi üzerine konsolosluk, kitapları daha sonra alacağını bildirdi. Profesörün ölümü, annesi, teyzesi çocukları Liri, Ozan ve Ege'yi gözyaşlarına boğdu. Anne Nebahat Alphan, oğlunun ABD'de 40 yıl kaldığını, kendisine doyamadığını belirterek, şöyle dedi:



"Eşi Havva Alphan'ı 11 ay önce kaybetti. Onun acısını hiç unutmadı. Beyninde tümör vardı, kanser vücuduna yayıldı. Ömrümü kitaplara adadı. Ailece eğitimci olduğumuz için çok okuruz. Babasının kitaplarına çok önem verirdi, onları ilaçlardı, tozlarını alırdı. Emekliliği babasının kütüphanesinde geçti. Vasiyetini sık sık hatırlardı. Benim de gençliğim o kitapların arasında geçti. Kütüphanenin bağışlanmasını istedi ancak ağrıları çok arttığı için kendisi hastanede olduğu için gelemedi. Meğer evladımın son saatleriymiş. Ben evladıma doyamadım. Gurbette olduğu için hep hasrettim."  (ELİF DEMİRCİ-DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası