Ege Postası
Geri

Bacasız fabrika

Sanayi ve hizmet sektörlerinde daha fazla kadının istihdam edilebilmesi için mesleki eğitimlerini çeşitlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 75 branşta eğitim verdiği Meslek Fabrikası’nı adeta “bacasız fabrikaya” çevirdi. İzmirli kadınlara iş, aş ve umut üretiyor
Bacasız fabrika
Haberler / Yerel Yönetimler
13 Mart 2017 Pazartesi 09:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yerelde kalkınma için nitelikli insan gücü yetiştirmenin önemine inanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, işsizliğin azaltılması ve genç kadın iş gücünün ekonomiye kazandırılması amacıyla mesleki eğitime olan katkılarını artırarak sürdürüyor. 75 farklı branşta eğitim veren Meslek Fabrikası, kendi emekleriyle ayakta durmaya çalışan İzmirli kadınlara “ekonomik bağımsızlık” kazandırıyor; iş, aş ve umut üretiyor.

Bir zamanlar DGM binası olarak da kullanılan 108 yıllık eski un fabrikasını 10.5 milyon liralık yatırımla restore ederek Meslek Fabrikası'na dönüştüren Büyükşehir Belediyesi, kadınların evde geçirecekleri boş vakitleri değerlendirmesi, sosyalleşmesi ve en önemlisi meslek sahibi olabilmesi amacıyla adeta “bacasız bir fabrika” gibi çalışıyor.

Daha fazla kadın iş sahibi olacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası çatısı altında toplanan kadınlar, pastacılıktan grafik tasarımına, kadın giysileri dikiminden cilt bakımına kadar farklı alanlarda eğitim aldıktan sonra, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaya da sahip oluyor. Doğrudan istihdama yansıyacak projedeki dersler, ara eleman ihtiyacı bulunan sektörler/branşlar ile talep edilen niteliklere odaklanarak, yerel işgücü piyasasına paralel bir şekilde sürekli güncelleniyor. 75 farklı branşta açılan kurslarla hedef, Türkiye ekonomisinin can damarı olan sanayi ve hizmet sektöründe daha fazla kadının iş sahibi olabilmesi, ihtiyaç duyduğu meslek grupları için kalifiye işgücü yetiştirebilmek.

“İyi bir terzi olabilirim”

Muhasebeci olan ancak kısa bir süre önce işsiz kaldığı için Meslek Fabrikası’ndaki dikiş-nakış kursuna gelmeye başlayan Özlem Koç, Meslek Fabrikası kursiyerlerinden biri.. Koç, buradaki izlenim ve kazanımlarını şöyle anlatıyor: “Evim uzak olmasına rağmen Belediye’nin ücretsiz servis imkanıyla buraya geliyorum. Hem hocalarımız çok iyi hem de kadınlara yönelik açılan kurslar çok çeşitli. Ben kısa sürede bu kurstan çok şey öğrendim. İlk ürünümü ürettim ve giydim. Normalde 70 liraya aldığım eteği ben burada 20 liraya mal ettim. Böylece hem ekonomime katkı sağlıyorum hem de kendi zevkime uygun dikebiliyorum. Belki de muhasebeci olmak yerine artık bu meslekten para kazanabilirim, iyi bir terzi olabilirim” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası