Ege Postası
Geri

Bağış, Akil İnsanlar'a yazdığı mektubu anlattı: AB sürecinin katkısı var

Akil İnsanlar Heyeti'ne bir mektup yazan Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, mektubun içeriğine ilişkin bilgi verdi. Mektupta teşekkür ve takdir olduğunu belirten Bağış, ayrıca AB yolunda yapılan refomlarının bir dökümünü de mektupla...
Bağış, Akil İnsanlar'a yazdığı mektubu anlattı: AB sürecinin katkısı var
Haberler / Politika
17 Nisan 2013 Çarşamba 11:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Akil İnsanlar Heyeti'ne bir mektup yazan Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, mektubun içeriğine ilişkin bilgi verdi. Mektupta teşekkür ve takdir olduğunu belirten Bağış, ayrıca AB yolunda yapılan refomlarının bir dökümünü de mektupla birlikte verildiğini kaydetti. Bağış, "Avrupa Birliği sürecimizin de bunda çok büyük bir payı var. Ve Çözüm Süreci de aslında anayasamızdaki eşitlik maddesinin uygulamaya geçme sürecidir. Bütün vatandaşlarımızın kendini bu ülkenin eşit vatandaşları hissedebilmesi, herkesin bu ülkenin eşit paydaşları olabilmesi için atılan adımların bir ortaya çıkma sürecidir." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Genel Merkezi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul milletvekilleri ile gerçekleştirdiği toplantı için AK Parti Genel Merkezi'ne gelişinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Egemen Bağış'a, Akil İnsanlar Heyeti'ne yazdığı mektubun içeriği soruldu. Bağış, "Öncelikle teşekkür ve takdir var. Bu insanlar gerçekten gönüllü olarak zamanlarını ayırıyorlar, enerjilerini ayırıyorlar, Türkiye'nin dört bir yanına gidiyorlar. Türkiye'nin 40 yıllık bir beladan kurtulma sürecinde önemli bir mesuliyet üsleniyorlar. Onlara teşekkürlerimizi takdirlerimizi göstermemiz gerekir diye düşünüyorum." dedi.

Ayrıca mektubun ekinde de Türkiye'nin Avrupa Birliği yolunda attığı reform adımlarının bir dökümünü çıkardıklarını belirten Egemen Bağış, "Hangi demokratikleşme paketlerinde ne gibi yenilikler getirildi. Hangi vatandaşlarımızın yaşam standartlarına ne gibi yükselmeler sağlandı onların bir dökümü. O bilgilerin kendilerinin bu toplantılarına bu temaslarında yardımcı olacağı umuduyla...Gerçekten Türkiye şöyle bir geriye dönüp baktığımız zaman 20 yılda Türkiye bu muazzam bir değişikliğe uğramış. Bugün nur içinde yatsın rahmetli Cumhurbaşkanımız sayın Turgut Özal'ın ölüm yıldönümü. Kendisine rahmetle minnetle dualarla anıyoruz. Ama şöyle bir 20 yılda dönüp baktığımızda Türkiye'nin demokratikleşmede şeffaflaşmada kalkınmada attığı adımlar gerçekten muazzam olmuş. Avrupa Birliği sürecimizin de bunda çok büyük bir payı var. Ve çözüm süreci de aslında anayasamızdaki eşitlik maddesinin uygulamaya geçme sürecidir. Bütün vatandaşlarımızın kendini bu ülkenin eşit vatandaşları hissedebilmesi herkesin bu ülkenin eşit paydaşları olabilmesi için atılan adımların bir ortaya çıkma sürecidir. O yüzden ülkemiz için hayırlı olsun diyorum." dedi.

"BAHÇELİ'NİN İÇİNE DÜŞTÜĞÜ ÇARESİZLİĞİ HAYRET İÇERİSİNDE TAKİP ETMEKTEYİZ"

Muhalefetin, özellikle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Akil İnsanlar Heyeti'ne yönelik eleştirileri hatırlatılan Bağış, "Sayın Bahçeli'nin içine düştüğü çaresizliği aslında çok büyük bir hayret içerisinde takip etmekteyiz. Bu ülkede hepimizin barış için, kardeşçe yaşamak için attığımız adımlara destek olmaya mesuliyetimiz varken kendisinin içine düştüğü durum gerçekten düşündürücüdür. Ama onun cevabını milletimiz zaten sandıkta verecektir. Ben sayın Bahçeli'ye daha fazla cevap vermeye gerek duymuyorum." ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin "AK Parti'de çözüm sürecine ilişkin illerin bakanlara ve milletvekillerine bölüştürüldüğü belirtiliyor. Siz hangi illere yoğunlaşacaksınız, akil insanlar gibi eşinizle birlikte galiba'" diye sorması üzerine ise Egemen Bağış şöyle konuştu: "Genel Merkezi'miz onları değerlendireceğiz. Şu anda planlanmış zaten seyahatlerim var. Devamlı ülke içinde dolaşıp AB reformlarını anlatıyorum. Bu pazar Urfa'dayım. Önümüzdeki hafta Manisa için programlarım var. Onun dışında partim hangi görevi verirse nereye gitmem gerekirse onu yaparım."

Son olarak yerel seçimlerin yaklaştığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi için kendi isminin de geçtiğinin hatırlatılması üzerine ise AB Bakanı, şu değerlendirmede bulundu: "Yerel seçimler 2014 mart ayında. Oldukça geniş bir zaman var. İstanbul'un çok başarılı bir belediye başkanı var. Kadir (Topbaş) beye buradan şifa diliyorum. Önemli bir rahatsızlık geçirdi ama her geçen gün daha iyiye gidiyor. Partimiz hangi görevi hangi arkadaşımıza verirse AK Partililik öyle bir şeydir, biz ayrım yapmayız, bizim için önemli olan makamlar değildir. Bu millete hizmet sevdasıdır. Vakti zamanı gelince onları da değerlendiririz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası