Ege Postası
Geri

Bahçeli: Bursa mitingimizi ağzına dolayan şahıstan eser kalmadı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın havaalanında yaptığı konuşmayı eleştirerek, “Zannedersiniz ki Türkiye savaşa girmiş ve muzaffer komutan edasıyla Recep Tayyip Erdoğan meydanda kükremiştir. Ve onu dinleyen...
Bahçeli: Bursa mitingimizi ağzına dolayan şahıstan eser kalmadı
Haberler / Politika
11 Haziran 2013 Salı 12:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın havaalanında yaptığı konuşmayı eleştirerek, “Zannedersiniz ki Türkiye savaşa girmiş ve muzaffer komutan edasıyla Recep Tayyip Erdoğan meydanda kükremiştir. Ve onu dinleyen kalabalıklar ‘Yol ver gidelim Taksim’i ezelim’ sözleriyle zıvanadan çıkmıştır. Başbakan Erdoğan, göğsü kabarırcasına bu sloganları dinlemiş ve zımnen de onay vermiştir. Bizim Bursa mitingimizi ağzına dolayarak sürekli eleştiren şahıstan ortada eser kalmamıştır.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Taksim Gezi Parkı olayları ortaya çıktığı andan itibaren Başbakan Erdoğan’ın ‘duyarsızlığı, kabalığı ve sertliği’nin sürekli arttığını, dayanılmaz bir noktaya geldiğini savunan Bahçeli, “Başbakan Erdoğan, 1-2-3 Haziran günleri gerilimi sürekli tırmandırmış, olaylara karışanları aşırı uçlar diyerek dışlamış, Gezi Parkı protestolarını ideolojik olarak görmüş ve yurt dışına giderayak, yüzde 50’yi içerde zor tuttuklarını tehditvari sözlerle açıklamıştır. Bu esnada borsa düşmüş, döviz ve faiz çıkmıştır. Allah’tan kısa süreliğine yurt dışına gidince Cumhurbaşkanı Gül devreye girmiş, mesajın alındığını duyurmuş ve Başbakan Vekili de alttan alarak özür dilemiştir. Bu iki girişim az da olsa suların durulmasına neden olmuştur.” diye konuştu.

“BURSA MİTİNGİMİZİ AĞZINA DOLAYAN ŞAHISTAN ESER KALMADI”

Tunus’tan dönen Başbakan’ın, gece yarısı mitingiyle yangına körükle gittiğini ileri süren Bahçeli, şöyle devam etti: “Zannedersiniz ki Türkiye savaşa girmiş ve muzaffer komutan edasıyla Recep Tayyip Erdoğan meydanda kükremiştir. Ve onu dinleyen kalabalıklar ‘Yol ver gidelim Taksim’i ezelim’ sözleriyle zıvanadan çıkmıştır. Başbakan Erdoğan, göğsü kabarırcasına bu sloganları dinlemiş ve zımnen de onay vermiştir. Bizim Bursa mitingimizi ağzına dolayarak sürekli eleştiren şahıstan ortada eser kalmamıştır. Başbakan’ın demokrasi makyajı İstanbul Havalimanı’nda bir kez daha dökülmüştür. Sayın Başbakan, sen yol versen de Taksim’i hangi fani, hangi bedbaht, nasıl ezebilecekti? Bugün Taksim’e saldırma planları yapanlar, yarın nereyi hedefleyecekti? Sayın Başbakan seni uyarıyorum; kalabalıkların gazına gelip de dilinin ayarını bozmaktan, tabanını motive ve konsolide etmek için düşmanlık tohumları saçmaktan acilen vazgeçmelisin.”

“FAİZ LOBİSİ TBMM’DE ARAŞTIRILMALI”

Başbakan’ın faiz lobisini işaret ederek, sertlik tonunu iyice artırdığını söyleyen Bahçeli, “Başbakan’a göre faiz lobisi, borsada spekülasyon yapmak suretiyle hükümeti tehdit etmiştir. Esip gürlemiş ve milletin alın terini onlara yedirmeyeceklerini iddia etmiştir. Fakat bir sözüyle de yakayı ele vermiştir. Siz değerli arkadaşlarımın ve ekranları başında bizi izleyen muhterem vatandaşlarımın Başbakan Erdoğan’ın İstanbul Havalimanı’ndaki şu sözlerine dikkat etmesini istirham ediyorum: ‘Bizim karşımıza geldikleri zaman 'Sizin zamanınızda 5 kat daha zengin olduk' diyenler, işte bugünlerde bizle uğraşmaya başladılar.’ Başbakan’ın burada bahsettiği faiz lobisidir. Demek ki faizcilerin, faiz lobisinin 10 yıldır Başbakan'la yedikleri içtikleri ayrı gitmemiştir. Üstelik karşısına geçip ‘bizi 5 kat zengin ettin’ diyerek pişkin pişkin minnetlerini sunmuşlar, teşekkürlerini iletmişlerdir.” dedi.

Başbakan’a, “Bu faiz lobisi kimlerden oluşmaktadır'” diye soran Bahçeli, “Lobinin tarafları Taksim’deki olayların neresindedi? Yurt içi, yurt dışı ayakları nerelere kadar uzanmaktadı? Bunlardan destek aldın m? Bunlardan yardım gördün m? Bunlardan menfaat elde ettin m? Bunlardan komisyon alarak yabancı bankalara istiflendin m? Faiz lobisini 5 kat zenginleştirirken; çiftçimizi, esnafımızı, memurumuzu, işçimizi, emeklimizi yoksullaştırmak hangi inanca, hangi ahlaka, hangi vicdana ve hangi kitaba sığacaktı? Borsa spekülatörlerine, faizcilere, rantiyecilere, döviz vurguncularına, küresel tefecilere elini verdin de bunlar kolunu ve hatta kalan siyasi şerefini de mi istemektedirle? ‘Ümüğü sıkarım’ dediklerin yoksa 10 yıldır senin mi ümüğünü sıkmaktadı? Cevap ver Sayın Erdoğan, sen ne hallere düştü? Hangi karanlık ilişkilere girdi? Kimlerin kulu kölesi oldu? Eğer faiz lobisinin isteklerini yapmazsan, aranızdaki alacak verecek meselesini onların lehine çözmezsen bunun cefasını kime çektirecek, bunun faturasını kime yükleyeceksi? Milliyetçi Hareket Partisi bu faiz lobisinin; hemen, acilen TBMM’de Araştırma Komisyonu kurularak incelenmesini, elebaşlarının, yerli ve yabancı işbirlikçilerinin ortaya çıkarılmasını talep etmektedir. Bu kan emici keneler deşifre edilmelidir. Bu simsarlar açığa çıkarılmalıdır. Tasarruf açığımızdan istifade ederek milletimizin üzerinden paraya para demeyenlerin yakasından tutmak siyasi iktidar için namus meselesidir. Başbakan Erdoğan kendinden eminse, saklayacak, gizleyecek ve erteleyecek herhangi bir şeyi yoksa mertçe ortaya çıkar ve dürüstçe bizim bu teklifimizin gereğini yapar.” şeklinde konuştu.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası