Ege Postası
Geri

Bahçeli merak edilen o çantayı canlı yayında açtı

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Davutoğlu yapılan koalisyon görüşmelerinde, yanında bulunan çantada neler olduğunu açıkladı.
Bahçeli merak edilen o çantayı canlı yayında açtı
Haberler / Politika
16 Ekim 2015 Cuma 12:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir televizyon programında, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koalisyon görüşmleri kapsamında partilerine yaptığı ikinci ziyaret sırasında yanında bulunan çantada neler olduğunu açıkladı.

BAHÇELİ ÇANTASINI CANLI YAYINDA AÇTI

Başbakan’ın MHP’ye yaptığı ikinci ziyarette çok sıcak ve samimi bir ortamda görüştük. Başbakan çeşitli bilgilendirmelerde ve CHP-AKP görüşmelerini aktardı. Bu konuda bizim düşüncelerimizi almaya geldiklerini ifade ettiler. Biz de samimi olarak, 14 Temmuz’da söylediklerimizi tekrarladık. MHP’nin gelişmeler doğrultusunda nelere ‘hayır’ dediklerini teker teker saydık. Bunların ilki erken seçimdi. İkincisi seçim hükümetine katılmamaya, üçüncüsü ise azınlık hükümetidir.
Bunları çok net olarak kendisine ifade ettim. Şunun gibi bir notum vardı (Bir not kağıdını gösteriyor)
Birincisi anayasanın ilk 4 maddesinde içten bağlılık ve saygının şartı esasımızdır. 
İkincisi çözüm sürecinin tümüyle tasfiyesi beklentimizdir. Çözüm buzdolabında ise fişinin çekilerek bozulmaya terkedilmesi.
Üçüncüsü rüşvet ve yolsuzluk vakalarının 17-25 Aralık vakasında ucu kime dayanırsa dayansın üzerine gidilmesi isteğimizdir. 
Dördüncüsü hiçbir kural ve ilke tanımayan Cumhurbaşkanı’nın meşru ve hukuki görevinin yanında istikrarlı bir koalisyon arayışındayız. Kendisine bunları cebimden çıkarıp teker teker okudum.

17-25 Aralık meselesini iktidara karşılık bir darbe olarak gördüklerini söyledi. Bu gelişmeler sırasında bir şey daha söylediler. İfade ettikleri konular, dediler ki, bu düşüncelerin burada kalmasını rica ederim. Ben de bu konuşmalar MHP’nin emanetindedir, merak etmeyin dedim. O günden bu güne kadar bunların hiçbirisini kamuoyu ile paylaşmama kararı aldım. Bu görüşlerimi kamuoyuyla paylaşmıyorum. Bu bilgileri Semih Bey de anlatamaz. Faruk Çelik ya da Başbakan anlatmalı bu konuları kamuoyuna. Birinci madde dışında bir madde. Bazı özel düşüncelerinden bahsettiler. Biz de hiçbir şey söylemedik bu konuda. Tekrar hatırlattığım bir konu oldu. Sayın Başbakan CHP ile 32 gün görüştünüz ama sonuç alınamadı. Bugünkü şartlar altında CHp ile görüşmenizde fayda var. Biz ana muhalefet olarak kalmak istiyoruz.

BAHÇELİ’NİN ÇANTASINDA NELER VARDI'
Çözüm süreci aldatmacasının sona erdirilmesi
- PKK'ya işlem neden yapılamıyor'
- Açılım ve çözüm bloku
- Kolalisyon protokolü için önerilemiz, yani iki partiyle koalisyon nasıl olur
- Bakanlık dağılımı, mevcut bakanlıklar ve kurumlar
- MHP-AKP koalisyonunda bakanlık dağılımı

Çantama uzandım. Çantamı açtım. Böyle bir durum karşısında bu 4 şart kabul edilmiş olsaydı bu dosyayı size verebilirdim dedim. Bu şartlar altında görüşmeler devam edebilirdir. Kendilerinde de benimki kadar olmayan bir çanta vardır. O da onu açtı. Kendileri de kendisinin yakın arkadaşlarıyla hazırladığı notları gösterdiler.

O dört şartta şunlar vardı:
-Çözüm süreci aldatmasının sona erdirilmesi.
-PKK’nın siyasi uzantıları hakkında neden siyasi işlem yapılmamaktadır'
-Diğer dosyalar içerisinde vekillerin Anayasa’nın 14. Maddeye aykırı kapsamında yapılması gereken dosyaları vardır. 
-Koalisyonu olgunlaştırma aşamasında oturup konuşulacak şeylerdir bunlar. 
-Açılım ve çözüm adı altında yapılan düzenlemeler neler olmuştur, bunların nesini kabul edebilir, nesi düzenlenebilir, nesi reddedilebilir bunlar vardı.
-Çözüm süreci-barış sürecinde ne dediniz, ne yaptınız, hangi konuşmayı nerede yaptınız bu dosyada var.
-Açılım ve çözüm bloku diğer dosya. AKP-HDP, AKP-CHP koalisyonu beraber kurmalıdır.
-Koalisyon protokolü için önerilerimiz. Bunlar 57. Hükümette koalisyon olmanın tecrübesiyle hazırlanmış dosyalardır. İki parti ile koalisyon böyle olur.
- Hükümet kurma çalışmaları kapsamında MHP’nin koalisyona bakışı, ilke ve öncelikleri.
- Bir diğer dosya bakanlık dağılımı, mevcut bakanlıklar ve kurumları. Bu bakanlıklar neyin nesidir.
4 şartı kabul ettiklerinde ‘bize müsaade edin’ demiyoruz. MHP’nin bir sorumluğu varsa, 4 ilke kabul edildiğinde elimizi değil gövdemizi koruz.

4 ŞARTI KABUL ETMEDİLER
Bu dosyaları vermedim. "4 şartın kabul edilemeyeceğini ifade ederek" bu koalisyonun olmayacağını söylediler. Meclis'i erken seçime davet etmeyi düşünüyorlardı. 4 ilkemizi göz önünde bulundurarak buna destek vermeyeceğimiz nedeniyle görevi iade edip seçim hükümetini kurma yoluna gitmeyi tercih ettiler. Bir açıklama yapma gereğini ifade ettiler. "Buyrun zat-ı aliniz ifade etsin" dedik. Odalarına gittiler ve 1 saat sonra her şeye "hayır" dediğimizi söylediler. Algı yönetimi böyle başladı.

1 KASIM SEÇİMLERİ
Biz kamuoyu araştırması yaptırmıyoruz. Televizyonlarda aynı 5 kamuoyu araştırma şirketi çıkıyor. Nereye bakarsanız bunlar. Biz de bunları takip ediyoruz. Diyorlar ki "7 Haziran'daki sonuçlardan bir farklılık olmayacak". Böyle bir sonuç çıkarsa Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni senaryolarıyla mı karşılaşacağız yoksa Türkiye'yi bu bataktan çıkaracak yeni bir yapı mı kuracağız. Biz HDP hariç 4 maddemiz çerçevesinde herkesle koalisyon kurmaya hazırız. Çok benzeşen partiler bir araya gelip hükümet kurabilirler. Dolmabahçe'de 10 maddeyi kabul ediyorsunuz da bizim 4 maddeye niye hayır diyorsunuz. HDP'den 57 vekilin kaymasıyla tek başına iktidara uğraşıyorlar. 1 Kasım seçimlerinde MHP'ye kayış olacağı kanaatindeyim. Kim hangi araştırmayı yapıyorsa yapsın. Millet son sözü söylemedi, dilerim sokakta değil sandıkta olur.

TERÖRLE MÜCADELE
Her gün şehit için ağlayacağımız yerde gerekli tedbiri alacaksınız. Kürt kardeşlerimizin sorunu varsa bunlar demokratik şekilde oturulur konuşulur. Kürt sorunu yoktur, bölücü terör sorunu vardır. Her türlü siyasi, ekonomik faaliyetler var. Her kes ana dilini evinde barkında konuşuyor. Bunlar sorun olacak şeyler değil. Ana dilinizi konuşabilirsiniz ama Türkçe'de birleşeceğiz. Resmi dil Türkçe'dir.

"MHP'Yİ BENDEN NASIL KOPARACAKSINIZ'"
Devlet Bahçel ile MHP seçmenini ayırmak aptallıktır. MHP'yi benden nasıl koparacaksınız beni MHP'den nasıl koparacaksınız. Kimse milliyetçileri küçümsemesin. Ben bir ülkücünün Recep Tyyip Erdoğan tarafından kandırılamaz. Kandırılırsa zaten ülkücü değildir.

TUĞRUL TÜRKEŞ'İN MHP'DEN AYRILMASI
Tuğrul Türkeş'in ayrılması bizden sebep değildir. Akşener'i listeye almayan benim. Nedeni ulu orta konuşulacak şeyler değil. Hanım efendi biraz dinleneceklerdir. Öteki (Sinan Oğan) zaten başvuru yapmamıştır. Partimizden ihraç edilmiştir. 

HDP'YE BAKIŞIMIZ FLU
HDP'ye bakışımız fludur. Kararlarımız değişmez. AKP'yle yarış dururken neden HDP'yle yarışayım. 4 madde çerkevesinde Halkın Demokrasi Partisi hariç herkesle koalisyon kurarım.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası