Ege Postası
Geri

Bakan Akar açıkladı! Tahıl koridoru için görüşmeler yarın İstanbul'da

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna limanlarında bekleyen tahılın uluslararası piyasalara sevki için yarın İstanbul’da Türkiye, Rusya Federasyonu ve Ukrayna Savunma bakanlıkları ile Birleşmiş Milletler heyetinin görüşmeler icra edeceğini açıkladı.
Bakan Akar açıkladı! Tahıl koridoru için görüşmeler yarın İstanbul'da
Haberler / Dünya
12 Temmuz 2022 Salı 15:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna limanlarında bekleyen tahılın sevki için İstanbul’da Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM arasında yapılacak tahıl koridoru görüşmelerine ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 'gıda krizinin' çözümüne yönelik gerçekleştirdiği diplomatik çalışmalar ve direktifleri kapsamında sürdürdükleri görüşmelerin olumlu geliştiğini belirterek, çalışmalar dahilinde kendisinin de Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile görüşmeler gerçekleştirdiğini anımsattı.

Bakan Akar, bunun ardından kamuoyunda 'kırmızı hat' nitelendirilen Türkiye ile Ukrayna ve Rusya arasında doğrudan temasın hayata geçirildiğini kaydetti. Gıda krizinin çözümüne yönelik Millî Savunma Bakanlığı heyetinin Moskova'ya giderek Rus askeri heyeti ile görüştüğünü, daha sonra Ukrayna askeri heyetinin Millî Savunma Bakanlığına geldiğini anımsatan Bakan Akar, 'Tüm bu görüşmelerin ardından yarın İstanbul'da Ukrayna limanlarında bekleyen tahılın uluslararası piyasalara deniz yoluyla emniyetle sevkine yönelik Türkiye, Rusya Federasyonu ve Ukrayna savunma bakanlıkları askerî heyetleri ve Birleşmiş Milletler heyeti görüşmeler icra edecek” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası