Ege Postası
Geri

Bakan Çelik Ve Yildirim, Şanliurfa'da (3)

'ZALİM YÖNETİM ÇOCUKLARA OYUNCAK DEĞİL BOMBA DAĞITIYOR' Türk Kızılay İstanbul Şubesi'nin hayata geçirdiği 'Bir Oyuncak Bir Tebessüm' projesi kapsamında Suriyeli sığınmacıların konakladığı konteyner ve çadırkentte temaslarda...
Bakan Çelik Ve Yildirim, Şanliurfa'da (3)
Haberler / Politika
17 Ekim 2013 Perşembe 19:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'ZALİM YÖNETİM ÇOCUKLARA OYUNCAK DEĞİL BOMBA DAĞITIYOR'
Türk Kızılay İstanbul Şubesi'nin hayata geçirdiği 'Bir Oyuncak Bir Tebessüm' projesi kapsamında Suriyeli sığınmacıların konakladığı konteyner ve çadırkentte temaslarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, son olarak Harran’daki konteyner kenti ziyaret etti.
Sığınmacılar tarafından Türkçe ve Arapça sloganlarla karşılanan 2 bakan, çocuklara oyuncak ve harçlık dağıttı. Ülkelerindeki iç karışıklıklardan kaçan Suriyelilere seslenen Bakan Faruk Çelik, "Bu bayramda Suriyeli misafirlerimiz acı bir şekilde vatanlarından ayrı kalıp nasıl hüzün duyuyorlarsa, 76 milyon Türk vatandaşı da aynı şekilde hüzünlü bir bayram yaşıyor" dedi.
"Sizin ülkenizde zalim yönetim, çocuklara oyuncak değil, bomba yağdırıyor" diye konuşmasına başlayan Bakan Çelik, şunları söyledi:
"Bizler bu zalim yönetime karşı o çocukların yüzünde bir tebessüm olsun diye bugün oyuncak dağıtıyoruz. Onların oyunlarına oyuncak katıyoruz. Hiç üzüntü içinde olmayın, dünya hayatında, ülke hayatında iniş çıkışlar olacaktır. Zalimlerin sonu elbet bir gün son bulacaktır."
Bakan Çelik'in ardından konuşan Bakan Binali Yıldırım ise, 3 yıl içerisinde yüz binlerce insanın hayatını kaybettiği Suriye'deki iç savaşla ilgili şunları kaydetti:
"Suriye yönetimi, ülkesini, milletini düşmanlarından korumak için yıllarca dişinden, tırnağından artırarak aldığı silahlarını bir gün dönüp, kendi ülkesindeki insanları vuracağını hiç düşünmemiştir. Baş düşmanına tek kurşun bile sıkamayan zalim yönetim, kendi vatandaşına acımasızca her türlü silahlı vahşeti çekinmeden uygulamaktadır. Toplarıyla, tüfekleriyle, kimyasal bombalarıyla masum insanlarını, çocuklarını şehit etmekten geri kalmıyor. Bizlerde vatanlarında ayrı bir şekilde buyruk bayram yaşayan Suriyelilerin yanında olduğumuzu ve başbakanımızın selamını getirmek için bugün bu ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Türkiye’de bulunan Suriyeli sığınmacıların kaldığı 21 kampta 81 bin çocuğun oyuncaklarla buluşmasını, hüznün tebessüme dönüşmesini istemek için bugün sizlerin aranızda olmaktan mutluyuz."
Konuşmaların ardından 2 bakan, oyuncak dağıtımının ardından GAP Havaalanı'na hareket etti.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası