Ege Postası
Geri

Bakan Eker, Pekin’deki sebze ve meyveleri pahalı buldu

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, resmi bir ziyaret için geldiği Çin’de sebze ve meyvelerin pahalı olduğunu söyledi.Bugün başkent Pekin’e gelen ve akşam Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Murat Salim Esenli tarafından onuruna...
Bakan Eker, Pekin’deki sebze ve meyveleri pahalı buldu
Haberler / Dünya
17 Nisan 2013 Çarşamba 17:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, resmi bir ziyaret için geldiği Çin’de sebze ve meyvelerin pahalı olduğunu söyledi.

Bugün başkent Pekin’e gelen ve akşam Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Murat Salim Esenli tarafından onuruna verilen akşam yemeğine katılan Bakan Eker, yemeğe davet edilen Türk vatandaşlarıyla tokalaştı. Yanındakilerle sohbet eden Eker, gezdiği marketteki sebze ve meyvelerin pahalı olduğunu söyledi. Bakan Eker, "Yeşil elma çok pahalı. Tanesi bir dolar. Yerli ve renkli olanları ise daha ucuz. Domatesler de pahalı." diye konuştu.

Bakan Mehdi Eker, yarın da Pekin’de Çin Tarım Bakanı Han Changfu ile bir araya gelecek. Bakan Eker’in, mevkidaşıyla gıda güvenliği ve Türk tarım ürünlerinin Çin'e ihracatı gibi konuları görüşmesi bekleniyor.

Bakan Eker yarın ayrıca Çin Tarım Bilimleri Akademisi'ni ziyaret ederek Akademi Başkanı LiJia Yang ile görüşecek. Cuma günü ise Çin Kalite Kontrol, Denetim ve Karantina İdaresi Bakanı Zhi Shuping'le bir araya gelecek Bakan Eker, burada Gıda Güvenliğine İlişkin Mutabakat Zaptı'nı imzalayacak.

Bakan Eker ve beraberindeki heyet, Cumartesi günü Türkiye'ye hareket edecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası