Ege Postası
Geri

Bakan Eroğlu Çeşme'ye hayat verecek temeli atıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İzmir’e muhteşem bir tesis daha kazandırdıklarını ifade ederek “Çeşme Yarımadasına 2040 yılına kadar içmesuyu sağlayacak olan Karareis Barajı’nın temelini atmaya geliyoruz. Artık Çeşme’de, çeşmelerden memba suyu akacak” dedi. Bakan Eroğlu Çeşme'ye
Bakan Eroğlu Çeşme'ye hayat verecek temeli atıyor
Haberler / Yerel Politika
11 Mayıs 2015 Pazartesi 11:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından, 13 Mayıs Çarşamba günü saat 17.30’da Çeşme Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek merasim ile 35 milyon TL yatırım bedelli Karareis Barajı’nın temel atma merasimi gerçekleştirilecek.  
         
Baraj ile Çeşme Yarımadasına İçmesuyu Sağlanacak
            
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir ili Karaburun ilçesi Balıklıova Köyüne 22 km uzaklıkta bulunan Camiboğazı Deresi üzerinde inşa edilecek olan Karareis Barajı temelden 50 metre yüksekliğe sahip bulunuyor.
           
Ayrıca, 10 milyon m3 su depolanacak baraj ile Çeşme Yarımadasına da yılda 2.840.000 m3 içmesuyu sağlanacak. Böylece Çeşme’nin 2040 yılına kadar ki içmesuyu ihtiyacı karşılanmış olacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası