Ege Postası
Geri

Bakan Eroğlu canlı yayında Kocaoğlu'na çattı: Çeşme'yi susuz bıraktınız

İzmir'de yaklaşan seçimler öncesinde tansiyon gün geçtikçe yükselirken, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun hedefinde bir kez daha İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu vardı. Dünyada en çok projenin altına imza atan bakan olduğunu vurgulayan Eroğlu, İzmir'in suyu için onlarca proje ürettiklerini belirterek, Büyükşehir Belediyesi görevini yapmadığından ötürü Çeşme'nin susuz kaldığını belirtti ve "İzmir'de çeşmelerden memba suyu akacak" dedi. Bakan Eroğlu canlı yayında Kocaoğlu'na çattı:
Bakan Eroğlu canlı yayında Kocaoğlu'na çattı: Çeşme'yi susuz bıraktınız
Haberler / Yerel Politika
3 Haziran 2015 Çarşamba 15:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- TRT Haber'de katıldığı bir televizyon programında yaptığı çalışmaları ve projelerini anlatarak bakanlığın faaliyetleri konusunda bilgi veren Orman ve Su İşleri Bakanı körfez tartışmaları sonrasında kentin en önemli tartışma konusu haline gelen İzmir'in suyu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 

"Fetrek seferberliği"HABER İÇİN TIKLAYINIZ


"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEŞME'DE GÖREVİNİ YAPMADI"
Geçtiğimiz yerel seçimlerin ardından kapatılan İl Özel İdaresi'nin yetki ve sorumluluk alanında yer alan ancak daha sonradan yasa ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen çevre ilçelerde yaşanan su polemiği bitmek bilmiyor. İzmir'de AK Parti'den birinci bölge milletvekili adayı olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin görevlerini yerine getirmediğini belirterek, kente yapılacak yatırımları ve seçim vaatlerini özetledi. Türkiye'nin yanı sıra, İzmir'de hayata geçirdikleri baraj, kanal ve gölet yatırımları ile kentin hayati öneme sahip su ihtiyacı konusunda önemli hamlelerde bulunduklarını anlatan Veysel Eroğlu, "Projelerimiz ne zaman bitecek, ne kadar araziyi sulayacaksınız diye soruyorlar. Hepsinin zamanı, açılışı belli, söz verdik. İçme suyu anlamında, Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olan İzmir'de, Çeşme'de su sıkıntısını duyunca, bunu Büyükşehir Belediyesi'nin yapması lazım ama, biz gittik Karaburun'da Karareis Barajı'nın temelini attık. Şu gün, şu saatte Kararesi Barajı bitecek dedim, temel atarken taahhütnameyi gösterdim. Ve İzmir'de çeşmelerden memba suyu akacak dedim" ifadelerini kullandı ve son dönemlerde sıkça yüklendiği Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yönelik eleştirilerini sürdürdü.
 
"KÜÇÜK MENDERES'TE HİÇBİR TESİS YAPILMAMIŞ"
Eleştirilerine Küçük Menderes ile devam eden Bakan Eroğlu bölgede yerel yönetimlerin herhangi bir çalışma içerisine girmediklerini ve eksikleri bakanlık olarak kapattıklarını söyledi ve şöyle devam etti: "Ödemiş'te şu anda su sıkıntısı var. Rahmanlar Barajı'nı yapıyoruz, oradan su vereceğiz. Aydın'ı susuz bırakmayacağız diye söz vermiştik. 2060 yılında kadar orada da içme suyu problemini kökünden çözüyoruz, bunun sözünü veriyorum. Söz verince görevimizi yapıyoruz. Ödemiş Ovası tuzlanıyordu. Küçük Menderes Havzası'nda hiçbir tesis yapılmamış. Ne bir kanal, ne bir sulama tesisi, ne bir gölet, ne bir dere ıslahı... İlk defa biz Küçük Menderes ovasına girdik ve Beydağ'da başladık. Beydağ Barajı Türkiye'nin en önemli barajlarından bir tanesi. Eğer bu baraj yapılmasaydı, Ödemiş Ovası, Küçük Menderes tamamen elden çıkmıştı. Doğanın korunması, vatandaşın gelir elde etmesi, refah seviyesinin yükselmesi, gelecek nesillere çok daha yeşil, su problemi olmayan, ekonomik açıdan iyi bir Türkiye bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası