Ege Postası
Geri

Bakan Karaismailoğlu: Dünyayı Türkiye'ye bağladık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Ülkemizi ileri teknoloji büyük ölçekli kara yolları ile uluslararası koridora çevirdik, dünyayı Türkiye'ye bağladık" diye konuştu.
Bakan Karaismailoğlu: Dünyayı Türkiye'ye bağladık
Haberler / Politika
26 Ocak 2023 Perşembe 12:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Bursa’nın Gemlik ilçesinde yapımı tamamlanan 'Gemlik-Yenimahalle Farklı Seviyeli Kavşağı ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni’ne katıldı.

Karaismailoğlu, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Ulaşım ve iletişim altyapısına son 20 yılda tam 183 milyar dolar üzerinde yatırım yaptık. Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve 1915 Çanakkale Köprüleri, İstanbul-İzmir, Ankara-Niğde, Kuzey Marmara otoyolları gibi özellikle ileri teknoloji gerçekleştirilen büyük ölçekli kara yolu eserleri sayesinde ortaya koyduğumuz başarılarla ülkemizi uluslararası bir koridora çevirdik. Dünyayı Türkiye'ye bağladık. Ülkemizi bölünmüş yollar, otoyollar, mega projeler ve akıllı ulaşım sistemleriyle çağın ilerisine taşıdık. 2003 öncesi 6 bin kilometre uzunluğundaki bölünmüş yol ağımızı tam 29 bin kilometreye çıkardık. Ayrıca 3 bin 665 kilometre bölünmüş yol, 458 kilometre uzunluğunda, 127 kara yolu tüneli ve 80 kilometre uzunluğunda, 488 köprü ve viyadük inşaatımız da devam etmekte. 2053’e geldiğimizde bölünmüş yollarımızı 38 bin kilometreye ulaştıracağız.”

Bakan Karaismailoğlu, 1075 metre uzunluğunda inşa edilen ve 950 metrelik bağlantı yolları ile 2 bin 25 metreye ulaşan kavşağın, trafiğe bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında hizmet vereceğini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası