Ege Postası
Geri

Bakan Koca: Tüm sağlık raporları yıl sonuna kadar geçerli

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kronik hastalıklara ilişkin sağlık raporlarının süresini uzattıklarını açıkladı. Koca, "Tüm sağlık raporları yıl sonuna kadar geçerlidir" dedi.
Bakan Koca: Tüm sağlık raporları yıl sonuna kadar geçerli
Haberler / Güncel
2 Nisan 2022 Cumartesi 00:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Fahrettin Koca, kronik hastalığı nedeniyle sağlık raporu olan hastaların ilaç ve tıbbi malzeme almak için kullandıkları raporlarının süresinin yıl sonuna kadar uzatıldığını duyurdu. Koca'nın sosyal medya hesabından bugün yaptığı açıklama şöyle:

"Pandemi döneminde, ilaç ve tıbbi malzemeye erişimde sıkıntı yaşanmaması amacıyla çeşitli tedbirler almıştık. Bu dönemde hastanelerimize ek yük ve yoğunluk getirmemesi açısından süreli, süresiz tüm sağlık raporları yıl sonuna kadar geçerlidir. Gerekli resmi yazışmalar yapılmıştır. Buna göre; geçerlilik süresi 1 Ocak 2020 tarihinde sonra sona ermiş süreli sağlık raporu bulunan ve yeniden rapor düzenlenmemiş kişilerin raporlarının 31 Aralık 2022 tarihine kadar geçerli kabul edilmeye devam edilmesi; her türlü ilk rapor, rapor yenileme ve yasal süresi içinde yapılan rapor itiraz başvurularının karşılanması, maluliyet tespiti, vergi indirimi nedenleri ile kurumların sevki ile talep edilen kontrol muayenesi ve maluliyet rapor işlemlerinin olağan şekilde sürdürülmesi, istirahat rapor işlemlerinin genel mevzuat hükümlerine tabi olağan dönemde olduğu şekliyle yürütülmesi uygun görülmüştür."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası