Ege Postası
Geri

Bakan Koca corona verilerini açıkladı! İzmir'deki son durum ile ilgili bilgileri paylaştı

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 14 Ekim Çarşamba gününün corona tablosuna göre son 24 saatte 57 kişi hayatını kaybederken bin 671 yeni hasta tespit edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İzmir son 1 ay içinde yüzde 50 azalış. Genel seyrin İzmir’de iyi olduğunu ama orada da son günlerdeki kısmi artışla tedbirlerin yoğun şekilde hassasiyetle devrede olması gerektiğini görmüş oluyoruz." dedi.
Bakan Koca corona verilerini açıkladı! İzmir'deki son durum ile ilgili bilgileri paylaştı
Haberler / Güncel
14 Ekim 2020 Çarşamba 20:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası corona virüsü salgını nedeniyle yaşanan yeni can kaybını ve hasta sayısını açıkladı.

Güncel verilere göre, son 24 saatte 115 bin 328 Covid-19 testi yapıldı, 1671 kişiye hastalık tanısı konuldu.

Son 24 saatte 57 kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti, 1396 kişi iyileşti. Böylece Covid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 298 bin 368'e çıktı.

Toplam test sayısı 11 milyon 961 bin 670'e ulaştı. Hasta sayısı 340 bin 450, vefat sayısı 9 bin 14, ağır hasta sayısı 1418, aktif hasta sayısı 33 bin 68 oldu.

Haftalık verilere göre, bu hafta hastalarda zatürre oranı yüzde 5,9, yatak doluluk oranı yüzde 48,7, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 65,4, ventilatör doluluk oranı yüzde 32,7, ortalama temaslı tespit süresi 7,6 saat, filyasyon oranı ise yüzde 99,4 olarak kayıtlara geçti.

Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul’da son bir ayda vaka sayılarında yüzde 50 artış olduğunu açıkladı. Vaka sayılarında Ankara’da yüzde 60 ve İzmir’de yüzde 50 azalış yaşandığını belirten Bakan Koca, “Ankara’da son zamanda azalış yüzde 60 oranında. Ancak son 3 günde yüzde 4 oranında bir artış görüyoruz” ifadesini kullandı.

Bakan Koca açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:

* Son duruma baktığımızda İstanbul’da son bir ay içindeki artış ortalama yüzde 50 oranında. Ankara’da son bir ayda azalma yüzde 60 kadar oldu. Son üç günde bu azalıştan sonra yüzde 4 gibi bir artışı görüyoruz. Yatışlarda bir değişiklik olmadığını görmüş oluyoruz. Bu azalışla birlikte artışın önümüzdeki günlerde daha yakın tedbirlere uyarak azalmasını sağlamalıyız.

* İzmir son 1 ay içinde yüzde 50 azalış. Genel seyrin İzmir’de iyi olduğunu ama orada da son günlerdeki kısmi artışla tedbirlerin yoğun şekilde hassasiyetle devrede olması gerektiğini görmüş oluyoruz.

* Kocaeli’de yüzde 30, Denizli’de yüzde 35, Kahramanmaraş yüzde 40 artış olduğunu son aya göre görmüş oluyoruz.

DÜN 62 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Sağlık Bakanlığı, corona virüsü salgını nedeniyle dün 62 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 632 yeni hastanın tespit edildiğini ve bin 314 kişinin sağlığına kavuştuğunu duyurmuştu.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası