Ege Postası
Geri

Bakan Koca güncel verileri açıkladı: Vaka azalışında İzmir zirvede

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen haftaya göre vaka sayısı azalma oranının en yüksek olduğu illeri açıkladı. İzmir, vaka sayısı en çok azalan iller arasında zirvede yer aldı.
Bakan Koca güncel verileri açıkladı: Vaka azalışında İzmir zirvede
Haberler / Güncel
5 Mayıs 2021 Çarşamba 17:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Türkiye, 1 Mart tarihinde başlayan kontrollü normalleşmenin ardından vaka sayılarının hızla artması ve Nisan ayında kritik seviyelere ulaşmasıyla birlikte 29 Nisan günü 17 gün sürecek tam kapanma sürecine girmişti.

Tam kapanmada 6 gün geride kalırken vaka sayılarındaki düşüş de günlük vaka tablosunda kendini göstermeye başladı.

Geçtiğimiz günlerde tam kapanmanın etkilerinin görülmeye başladığını söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen haftaya göre vaka sayısı azalımları verilerini gösteren tabloyu paylaştı.

Bakan Koca’nın paylaştığı tabloya göre; geçtiğimiz haftaya göre; vaka sayısı en çok azalan iller arasında İzmir zirvede yer aldı.

Bakan Koca, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi; “Geçen haftaya göre 100.000 nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısı en çok azalan illerimiz; İzmir, Sakarya, Adana, Kırşehir ve Kars.”  

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, vakaların düşüş göstermesinin ardından sosyal medayadan "Mesai arkadaşlarımızın canla başla sürdürdüğü dezenfeksiyon çalışmaları ve sizlerin çabalarıyla kentimizde salgın düşüşe geçti. Tedbirlere tam uyum sağlayan herkese yürekten teşekkürler.El birliğiyle bu zor günleri aşacağız." mnesajını paylaştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası