Ege Postası
Geri

Bakan Müezzinoğlu, Malatya Nikah Sarayı’nın temelini attı

Malatya Belediyesi tarafından yaptırılan Malatya Nikah Sarayı’nın temeli, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla atıldı. Çilesiz Mahallesi Fahri Kayahan Bulvarı üzerinde inşa edilen Malatya Belediyesi Nikah Sarayı’ın...
Bakan Müezzinoğlu, Malatya Nikah Sarayı’nın temelini attı
Haberler / Güncel
10 Mayıs 2013 Cuma 18:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Malatya Belediyesi tarafından yaptırılan Malatya Nikah Sarayı’nın temeli, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla atıldı.

Çilesiz Mahallesi Fahri Kayahan Bulvarı üzerinde inşa edilen Malatya Belediyesi Nikah Sarayı’ın temel atma törenine; Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Malatya Valisi Vasip Şahin, AK Parti Malatya milletvekilleri Cemal Akın ve Mustafa Şahin, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, İl Müftüsü Yusuf Gül, Malatya Emniyet Müdürü Mustafa Aygün ile vatandaşlar katıldı.

Malatya Belediyesi Mehter Takımı'nın konseri ve halk oyunları gösterileriyle başlayan temel atma töreninde konuşan Bakan Mehmet Müezzioğlu, Malatya’nın bulunduğu stratejik konum nedeniyle tarih boyunca önemli bir şehir durumunda olduğunu belirtti. Şehrin, hızla gelişerek değişen bir il olma özelliğiyle son dönemde öne çıktığını dile getiren Müezzinoğlu, “Malatyamız inşallah seneye fiilen büyükşehir statüsünü kazanmış olacak. Gelişerek değişen ve değişerek ilerleyen bir il olma özelliğini Malatya dinamik bir şekilde sürdürüyor. İnşallah önümüzdeki dönemde çok farklı boyutlarıyla çok daha dinamik hale geleceğine inanıyorum.” dedi.

Malatya’nın tarihi geçmişindeki özelliklerinden bir tanesinin, ülke yönetimine liderler kazandırmış olması olduğuna değinen Bakan Müezzinoğlu, şöyle devam etti: "Cumhuriyet öncesi dönemde de Osmanlı döneminde de devlet yönetimindeki liderleri ile Cumhuriyet dönemindeki liderleri ile ülkeye ve ülke vizyonuna çok önemli katkıları olan insan üreten bir ilimiz. Dolayısıyla Malatya’nın bu dinamiklerini mutlaka gelişen ve gelişerek değişen ülkemize gelecekte inşallah yine farklı bir şekilde ülke yönetiminde hissettirecektir. Malatya’nın lider olduğu alanlara bakacak olursak; kayısı ihracatında marka değeri artık dünya çapında tartışılmaz noktaya geldi. Eğitimde yine farklı dinamikleri yakalamış bir ilimiz, sağlıkta da fevkalade dinamikleri iyi olan bir ilimiz ve inanıyorum ki çok daha iyi noktalara gelecektir. Özellikle organ naklinde, karaciğer naklinde dünyada marka değeri olan lider pozisyonu yakalamış olan bir ilimiz, bu anlamda yine onur ve gurur duyduğumuz bir noktada. İnsanımıza hak ettiği sağlık hizmetlerini en ideal şekilde verebilme adına hükümetimiz, başta Başbakanımız ve bütün hükümet üyelerinin bu alana verdiği desteğe bir sağlık bakanı olarak peşinen teşekkür etmek istiyorum. Bugün belediye başkanımızın ve yönetiminin çok hayırlı bir hizmetinin temel atma merasiminde sizlerle bir aradayım. Hakikaten ‘nikahta keramet vardır’ der bizim büyüklerimiz ve bizim medeniyet anlayışımız. Nikahta keramet vardır ama az önce söylendiği gibi nikah anıları, sünnet anıları, nişan anıları hayatta unutulmayan anılardır. Mekanların da bu anlamda rolü önemlidir.”

Vali Vasip Şahin de Malatya’nın en önemli tesis eksikliğinin bu binayla tamamlanacağını söyledi. Vali Şahin, “Malatya, bir basamak daha yükseğe çıkıyor. İnşallah bu tesisle belediyemiz güzel bir esere daha imza atmış oluyor. Belediye başkanım ve ekibini özellikle tebrik ediyorum, kutluyorum, güzel hizmetler oluyor. İnşallah önümüzdeki günler ve yıllar Malatya’nın çok daha yıldızlaştığı, çok daha hak ettiği yere ulaştığı ve herkese örnek olduğu bir şehir haline gelecektir. Bugün temeli atılan bu tesisin ülkemize, Malatyamıza ve Malatya insanımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise son yıllarda hem belediye hem de hükümet yatırımlarıyla Malatya’nın kabuk değiştirdiğini belirtti. Malatya’da sağlık yatırımlarının büyük memnuniyetle karşılandığını ifade etti. Çakır, “Malatya, sağlık hizmetlerindeki memnuniyet anlamında belki de Türkiye'de ilk sırayı alan bir ilimiz. Sayın Bakanımıza Malatya halkı adına teşekkür ediyoruz.” dedi.

Başkan Çakır, son yıllarda özellikle altyapı konusunda önemli yatırımlar yapıldığını söyledi. Bir o kadar da üst yapı çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Çakır, şöyle devam etti: "Şehir dönüşüm projeleri çerçevesinde Malatya’da şu anda 150’nin üzerinde cadde ve sokaklarımızı prestijli hale dönüştürdük. Bunu şehir dönüşüm projesi kapsamında uyguladık. Fiziki yatırımlarımızdan biri de temelini atacağımız bu projemiz olacak. Daha önce yapımlarını gerçekleştirmiş olduğumuz çok amaçlı belediye sosyal tesislerimiz var. Şu an 17 tanesini hizmete sunduk. 5 tane semt konağımız var, bunları hizmete açtık. Şu anda yapımı devam eden Yaşam ve Spor Merkezimiz var; yaklaşık 60 dönüm alan içerisinde, 16 bin 500 metrekare kapalı alanı olan bir yatırımımız. Yine Sanat Sokağı projemizin inşaatı devam ediyor. Sanat Sokağımız içerisinde Kent Müzesi, Gençlik Merkezi başta olmak üzere, birçok sanatın icra edildiği bir bölge ilan ediyoruz. Bir kültür adası yapıyoruz. Yine aynı ada içerisinde geçtiğimiz günlerde temelini attığımız ve yapımı hızla devam eden Sanat Galerisi projemiz var. Bu da yaklaşık 7 bin metrekare, şu anda inşaatı devam ediyor. Temelini attığımız Nikah Sarayı, Malatya’da büyük bir ihtiyaçtı. Artık Malatya büyükşehir oldu. Büyükşehir olmasından dolayı da Sayın Bakanımıza, milletvekillerimize yürekten teşekkür etmek istiyoruz. Malatya, bunu çoktan hak etmişti. Malatya’nın gelişmesine, Malatya’nın kalkınmasına büyükşehirle birlikte bir hız geliyor. Malatya’nın bu gelişmesine artı değer katacak. Nikah sarayımızın inşaat süresi 500 gün. yatırımcı firmamız inşallah 1 yıl içerisinde buraya bize teslim edecekler. Bizler de bu eserleri Malatya’ya bir an önce kazandırmak için elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. İçerisinde bin 300 metrekare büyük bir salonumuz var. 200 kişilik ayrı ayrı iki salonumuz var. İş yerlerimiz, kafeteryalarımız var. Etrafında otopark alanı var. Buranın tamamı 60 dönüm ama şu anda belediyemize geçen 27 dönüm alan içerisinde bunu gerçekleştiriyoruz. Diğer alanların belediyemize devrinden sonra tamamını parka dönüştüreceğiz. Ben bu eserin, Malatyamız için hayırlı olmasını diliyorum.” Konuşmaların ardından, protokol üyelerinin birlikte butonlara dokunmasıyla tesisin temeli atıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası