Ege Postası
Geri

Bakan Müezzinoğlu: Sağlıkta şiddet, bizi üzüyor ve rencide ediyor

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Sağlıkta hizmetin bu kadar kolaylaştığı bir dönemde sağlıkta şiddetin meydana gelmesi, bizi yoruyor, üzüyor ve rencide ediyor.” dedi.Bakan Müezzinoğlu, sağlık alanında yapılan ve yapılması planlanan...
Bakan Müezzinoğlu: Sağlıkta şiddet, bizi üzüyor ve rencide ediyor
Haberler / Güncel
7 Eylül 2013 Cumartesi 14:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Sağlıkta hizmetin bu kadar kolaylaştığı bir dönemde sağlıkta şiddetin meydana gelmesi, bizi yoruyor, üzüyor ve rencide ediyor.” dedi.

Bakan Müezzinoğlu, sağlık alanında yapılan ve yapılması planlanan bazı projeler hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla İstanbul Ticaret Odası’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Müezzinoğlu’nun yanı sıra; Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Selami Albayrak ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Bakan Müezzinoğlu, sağlıkta önemli mesafeler alındığını ancak bunlara karşılık sağlıkta yaşanan şiddet olaylarının hoş olmadığını söyledi. Sağlıkta dönüşüm projesiyle önemli miktarda yol kat edildiğini belirten Müezzinoğlu, “Dünyaya örnek gösterilen bir çalışma sürecini geride bıraktık. Bu anlamda 2011- 2012 Dünya Sağlık Örgütü tarafından Türkiye sağlıkta örnek ülke gösteriliyor. Bunun böyle olması da bu başarının bir ispatı ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından bir tespiti olarak değerlendirmek lazım. 75 milyon vatandaşın sağlığa hakkaniyetli ulaşabilmesi adına çok önemli mesafeler alındı.” şeklinde konuştu.

Sağlık alanında yapılan yeniliklere karşılık yaşananlar karşısında kendilerini en çok üzen ve yaralayan olaya değinen Müezzinoğlu, şunları kaydetti: “Sağlıkta hizmetin bu kadar kolaylaştığı bir dönemde sağlıkta şiddetin meydana gelmesi bizi yoruyor, üzüyor ve rencide ediyor. Bu anlamda 75 milyon ülke insanımızın en zor anında kendi can sağlığını, en çok sevdiklerinin can sağlığını teslim ettikleri hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza sahip çıkmaları adına toplumsal bir bilince, toplumsal bir duyarlılığa ihtiyacımız var. Kamuoyundan da bu desteği bekliyoruz. Her şiddet ortamında onlarca hasta yakını refakatçisi var buralarda kavganın içerisine girmek değil ama şiddet ve gerilim ortamlarına; bakışlarıyla, tavırlarıyla bir duruş sergilediklerinde inanıyorum ki bu tür olayların önünde bir bariyer oluşturacaktır.”

Aile hekimliği ve koruyucu halk sağlığının daha güçlü hale getirilmesi için çalışmalarda bulunduklarını söyleyen Müezzinoğlu, “Bireyin sağlığı, ailenin sağlığı, toplumun sağlığı, hasta olmadan önce sağlıklı bir toplum ve sağlıklı bireyin olmasının üzerinde daha fazla duracağız. Birinci önceliğimiz hastalanmayan sağlıklı bir toplum oluşturmak. Bu doğrultuda da Aile Hekimliği Merkezlerini daha da güçlendirmeyi planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hastaları bilinçli ilaç kullanmaya davet eden Müezzinoğlu, “Ateş düşürücü, ağrı kesici ve antibiyotiklerdeki duyarlılığı daha bilinçli bir hale getirmeye çalışıyoruz. Bir antibiyotik ateş düşürücü bile yazmadı cümlesi yerine ‘antibiyotik kullanmalı mıyım’ ‘bu ilaçları hangi koşullarda kullanmalıyım’ bilincine varılmalıdır.” diye konuştu.

Türkiye’nin gündemine kazandırılmak istenen iki önemli proje olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, şöyle devam etti: “Bunlardan bir tanesi ilaç sanayisinde ve tıbbı teknolojisinde Türkiye’nin kendi marka değerini oluşturan kendi markası ve kendi ürünüyle insanına ve bölgeye hizmet eden noktaya gelmesidir. Stratejik olarak önümüzdeki dönemin en önemli alanlarından bir tanesi bu olacak. Kendi ilacımızı üreten ülke konumuna geleceğiz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası