Ege Postası
Geri

Bakan Müezzinoğlu mültecilerle iftar açtı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Şanlıurfa’da Suriye'deki mültecilerin sofrasına misafir oldu. Esed zulmünü kınayan Müezzinoğlu, bu zulme sessiz kalan dünyayı eleştirdi. Batıyı iki yüzlülükle suçlayan Sağlık Bakanı, batının...
Bakan Müezzinoğlu mültecilerle iftar açtı
Haberler / Güncel
26 Temmuz 2013 Cuma 01:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Şanlıurfa’da Suriye'deki mültecilerin sofrasına misafir oldu. Esed zulmünü kınayan Müezzinoğlu, bu zulme sessiz kalan dünyayı eleştirdi. Batıyı iki yüzlülükle suçlayan Sağlık Bakanı, batının insanlık sınavından kaldığını söyledi.

Müezzinoğlu, Harran konteynır kentteki mültecilerle iftarını açtı. Tasavvuf müziği eşliğinde yapılan iftardan sonra Suriyelilere seslenen Bakan Müezzinoğlu, "Yarım asırdır esirgenen temel hak ve özgürlükleriniz için mücadeleye başladınız. Zalim Esed zulmünden çok çektiniz. Bu zulmün son bulmasına az kaldı. Bu süre zarfında dünya insanlık dışı vahşetlere şahit oldu. Bu zulmün son bulmasi için dua ediyoruz" dedi.

Medeniyetin beşiği iddiasında bulunan batı dünyasının insanlık sınavından geçemediğini kaydeden Müezzinoğlu, "Binlerce insanın hunharca katledilmesi, milyonlarca insanın evinden mahrum bırakılması, hala nedense batının dikkatini çekmemekte. Batının duyarsızlığı devam etmekte. İnsanlık ayıbı, batının iki yüzlülüğünün de aynı zamanda göstergesi olmuştur" diye konuştu.

Kaymakam Mehmet Selami Yazıcı ise Harran Konteynır kentte 13 bin 362 Suriyelinin misafir edildiğini ifade etti. İftar programı, tasavvuf müziği ve semazen gösterisi ile devam etti. Pogramın ardından konteynır kentin sosyal tesisini gezen Bakan Müezzinoğlu, burada açılan kursları dolaştı ve kursiyerlerle görüştü. Kursiyerler, hazırladıkları bir kilimi Müezzinoğlu’na hediye etti. Müezzinoğlu, mülteci kampındaki incelemelerinin ardından kentten ayrıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası