Ege Postası
Geri

Bakan Taner Yıldız: Bizim en büyük sermayemiz dürüstlüğümüzdür

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, büyük bir şeffaflıkla çalışmaların yürütüldüğünü belirterek yolsuzluk iddialarına tepki gösterdi. "Bizim en büyük sermayemiz dürüstlüğümüzdür. Bununla da iftihar ediyoruz." dedi.Türkiye...
Bakan Taner Yıldız: Bizim en büyük sermayemiz dürüstlüğümüzdür
Haberler / Güncel
15 Kasım 2013 Cuma 01:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, büyük bir şeffaflıkla çalışmaların yürütüldüğünü belirterek yolsuzluk iddialarına tepki gösterdi. "Bizim en büyük sermayemiz dürüstlüğümüzdür. Bununla da iftihar ediyoruz." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe görüşmeleri kapsamında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nün bütçelerinin görüşülmesi tamamlandı.

Soruları cevaplayan Bakan Taner Yıldız, büyük bir şeffaflıkla çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti. Yolsuzlukla ilgili ithamların arkadaşlarına karşı haksızlık olacağını dile getiren Yıldız, nasıl yolsuzlukla mücadele ediliyorsa yolsuzluk yapmayanlara da destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Yıldız, "Bizim en büyük sermayemiz dürüstlüğümüzdür. Bununla da iftihar ediyoruz." dedi. Arkadaşlarına, 'yolsuzluk yapmaları halinde önce kendisinin soruşturma açacağını, ardından da ayrılması gerekeceğini' söylediğini aktaran Yıldız, yolsuzluk konusundaki eleştirileri kabul etmediğini vurguladı.

Doğalgaz ve elektrik fiyatlarının niye pahalı olduğu konusunda ise Yıldız, her malın bir değeri olduğunu belirterek önce bunların bir kıymetinin olduğunun kabul edilmesi gerektiğini ifade etti. Türkiye'nin vergiler dahil 28 tane AB ülkesi arasında en ucuz fiyatlar arasında ikinci sırada yer aldığına dikkat çekti.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun yolsuzlukla ilgili ifadelerine sert tepki gösteren Yıldız, "Ben onu zanları ve günahlarıyla başbaşa bırakıyorum. Yolsuzluk, hırsızlık ifadelerini kendisine aynen iade ediyorum." dedi.

Doğalgazda 'al ya da öde' konusuna da değinen Yıldız, "Doğalgazın azı çok zararlı, çoğu da az zararlı." dedi. 2012 yılında Rusya'nın borcu ve alacağının kalmadığını ifade eden Yıldız, bunun 2014 ve 2015 yılında Azerbaycan ve İran için de geçerli olacağını söyledi. Türkiye'de 104 milyon ton kömür kullanıldığını belirten Yıldız, 80 milyon tonunun Türkiye'de üretildiğini kaydetti. Yatak odasından maden ocağına giren evlerin bulunduğunu açıkladı.

Irak meselesinin önemli olduğunu belirten Yıldız, Irak merkezi devletinin bütün hassasiyetlerini dikkate aldıklarını söyledi. Türkiye'nin yaptığı her işlemin Irak'ın normalleşmesine yönelik olduğunu dile getiren Yıldız, Irak'a giderken Kayseri'ye inme meselesine de değinerek olayın Irak'ta kendi aralarındaki bir anlaşmazlıktan kaynaklandığını söyledi. Konuya ilişkin elindeki belgeleri gösteren Yıldız, bunu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da gönderdiğini ancak alamayacaklarının söylendiğini aktardı. Iraklı bir üst düzey yetkilinin de bu ayıbın kendilerine ait olduğunu söylediğini belirten Yıldız, günü geldiğinde bunun gerçeğinin da Irak tarafından açıklanacağını ifade etti.

Doğalgazla ilgili bir sıkıntı olmadığını, istendiği kadar doğalgaz alınabileceğini belirten Yıldız, kotayla ilgili kullandığının 4 katına çıkardıklarını ve bundan sonra bir sıkıntı olmayacağını kaydetti. Alınan 1 lira bedel için ise Yıldız, "1 lirayı şirket almıyor. PTT dağıtım hizmetidir. Şirketten alan bu parayı ödemez." şeklinde konuştu.

Bakan Yıldız ile BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani arasında Hakkari'deki elektrik kesintileriyle ilgili kısa süreli tartışma yaşandı. Devletin, kaçağın yüzde 75 olduğu, tahsilatın ise yüzde 20 olduğu bir yere yatırım yaptığını ve yapmaya devam edeceğini belirten Yıldız, kaçak kullananlardan bedelin alınacağını vurguladı.

Konuşmaların ardından yapılan oylama ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve bağlı kurumların bütçeleri kabul edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası