Ege Postası
Geri

Bakan Yanık: 1911 refakatsiz çocuk var, 81'inin kimliği belirsiz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, açıklamalarda bulundu. Bakan Yanık, "1911 refakatsiz çocuk var, 81'inin kimliği belirsiz" dedi.
Bakan Yanık: 1911 refakatsiz çocuk var, 81'inin kimliği belirsiz
Haberler / Güncel
2 Mart 2023 Perşembe 17:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Habertürk TV'ye açıklamalarda bulundu.

Bakan Yanık, kayıp çocuklarla ilgili iddialar hakkında, "Kayıp çocuk olduğunu iddia edebilmek için, bir çocuğun kayıp olduğunu söyleyebilmek için öncelikle bütün tasnifin ve bütün eşleştirmelerin yapılmış olması gerekiyor. Dolayısıyla bu yapılmadan çocukların kayıp olduğu iddiası üzerinden bir algının oluşması hem aileleri hem toplumu tedirgin eden ve dezenforme eden bir duruma dönüşüyor. Dolayısıyla biz bulunamayan çocuklarla ilgili çalışmalarımızı yani daha aileleriyle bir araya gelemeyen çocuklarla ilgili çalışmalarımızı, ki aslında sosyal medyada kayıp diye bahsedilen çocuklarımızın bir kısmının hayatını kaybettiğini ve defin işleminin gerçekleştiğini tespit ettik. Bu bilgiyi daha sonra aileleriyle paylaştık. Bir kısmı hastanelerde tedavisine devam edilen çocuklar karşımıza çıktı. Bir kısmı da bizim kuruluş olarak bakımımızda olan ve ailelerine daha sonra ulaştığımız çocuk çıktı" dedi.

Yanık, refakatsiz çocuklarla ilgili de şunları söyledi: "1911 refakatsiz çocuk var. Bu çocuklardan 1543'ünü ailelerine teslim etmişiz. Hali hazırda hastanelerde tedavisi devam eden 273 çocuğumuz var. Kuruluş bakımına aldığımız 95 çocuğumuz var. Bu çocuklardan 1830'u kimliği bilinen çocuklarımız, 81'i ise henüz kimliğini tespit edemediğimiz çocuklar."

Bakan Yanık, sözlerine şöyle devam etti: "Biz refakatsiz olduğunu tespit ettiğimiz çocukların bakım ve gözetim işlemini yapıyoruz. Bakanlık olarak sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz."

Açıklamalarında, "Bakanlık kurumları dışında herhangi bir yere üçüncü şahıslara ailesinin dışında veya ailesinin istediği kişiler dışında çocukların bakımını üstlenen kişiler yok" diyen Yanık, "Çocuklarla ilgili asılsız iddialar hukuken suçtur" ifadelerine de yer verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası