Ege Postası
Geri

Bakan Yıldırım: İzmir'de mücadelesiz, mahkemesiz olmuyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda il ve ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kollarıyla biraraya geldi. Bakan Yılmaz, partisinin İzmir teşkilatlarına, AK Parti için anti propaganda yaparak, zihinlerde önyargı yaratanların çabalarına karşı seçmenle yüz yüze iletişime geçmelerini, seçmene dokunmalarını ve onlara partiyi birebir anlatmalarını istedi.
Bakan Yıldırım: İzmir'de mücadelesiz, mahkemesiz olmuyor
Haberler / Politika
28 Şubat 2013 Perşembe 16:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise İzmir için yapılacak projelerle, aynı zamanda Türkiye’nin 2023 hedeflerinin gerçekleştirileceğini belirterek, “Biz '35 İzmir 35 proje’ derken dudak bükenler, bugün mahcubiyetlerini gizleyemiyorlar. Amacımız şu, İzmir’e yapılacak yatırımlar hızlı tren, otoyol, havalimanı, Egeray, şehir içi ulaşımda, deniz ve raylı sistem, kuzey Ege Limanı ve diğer projeler bu projeleri yapmak. Bir yandan İzmir’in kendi ihtiyacını göreceği gibi Türkiye’nin 2023 hedeflerinin gerçekleşmesi için ciddi bir altyapı olacak. Ankara-İzmir hızlı tren ve otoyol projesi belli başlı ayaklar. Türkiye’nin tüm iktisadi faaliyetlerinin döndüğü Orta Anadolu’nun batısı, Ege Bölgesi illeri dahil Türkiye’nin ekonomisinin ağırlıklı olarak yapıldığı bölgelere erişebilirlik, ulaşılabilirlik bir kat daha artıyor. Projeler tamamlandığında bunun ekonomiye sağlayacağı katkıyı, uluslararası rekabette Türkiye’nin ne kadar öne çıkacağını algılayacağız” dedi.

İZMİR TEK YÜREK HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

YEREL HİZMETLER GERİ KALIYOR

Bakan Yıldırım, İzmir’e ulusal düzeyde yapılan hizmetlerine yerel hizmetlerle eş zamanlı ilerleyemediğini, yerel hizmetlerin geç kaldığını öne sürerek, şu eleştirilerde bulundu:

“İzmir’de genelde yapılan bu çalışmalarla yereldeki hizmetlerin yarışamadığını herkes biliyor. Bunun bizim söylememizin anlamı yok. 4 milyon İzmirli bunu iyi biliyor. İzmir’in birçok yere hizmetlerinin geç kalmış olduğunu biliyor. Biz istiyoruz ki ulusal düzeyde yaptığımız bu gelişme yerelde bütünlük içinde eş zamanlı olarak tamamlansın. 2023’e giderken EXPO’yu kazanmış bir İzmir’in sadece diğer kentlerle olan entegrasyonu değil, aynı zamanda büyük etkinliklerin yapılacağı metropol içinin de hazır olması gerek. Kentsel dönüşüm, liman, toplu taşıma sistemleri, kongre kültür organizasyonlarını yapacak yatak kapasitesi ile topyekün bir kalkınmanın gerçekleşmesi gerekir. Bizim amacımız çalışmak, gayret etmek. Amacımızın ne olduğunu Türkiye’deki çalışmamıza bakan herkes görüyor. Biz istiyoruz ki İzmir geri kalmasın hatta bir adım öne çıksın.”

DPT ONAYINDA KRİTERLER AYNI FARKLILIK YOK

Bakan Yıldırım, basın mensuplarının İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun tramvay projesine DPT’den onay beklendiği, aksi takdirde kredi çekemediği, onayın ne zaman verileceği yönündeki sorusuna, “Onay için bütün belediyelerimizle ilgili kriterlerimiz var. Farklılık gözetmeden değerlendirme yapıyoruz. Bu gelişimde Başkan Kocaoğlu, ana konuyla ilgili dosya verdi. Bu konu aynı zamanda ulaştırma konusu. Hep birlikte değerlendirmesini yapıp elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi.

İZMİR, BU TARTIŞMALARI DUYMAK İSTEMİYOR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, basın mensuplarının Konak Tüneli’ndeki çalışmalar sırasında bazı evlerde oluşan çatlakların CHP’li vekiller tarafından meclise taşınmasını ve Bahri Baba Parkı’nda tünel çalışmalarının ne zaman başlayacağı yönündeki sorularını şöyle yanıtladı:

“Bahri Baba Parkı’nda kamulaştırma vardı, tamamlandı. Önümüzdeki hafta çalışmalara fiilen başlayacağız. Çok önemli ve zor bir proje. Yeraltına giriyoruz, en riskli yapılar bunlar. Ya hiçbir şey yapılmayacak ya da risk alınacak. Biz risk alıyoruz. Kimin için yapıyoruz, İzmir için. Sanki bu yaptığımız işler İzmir’in hayrına değil. 'Konak Tüneli’ne başladınız binada çatlak oldu’ diyorlar. Yeraltı suları yer değiştirirken bunlar olur. Oradaki yapılaşmalar dolgu üzerine yapılmış. Bu lafları söyleyenler hiçbir şekilde yapılaşma olmaması gereken o yerlere neden göz yumduklarının yanıtını versinler. Orada İzmirliler yaşıyor, o çatlaklar önceden de vardı, kazı çalışması sırasında yürüdü arttı. Büyük bir projeyi bir kenara bırakıp oluşan ufak tefek sıkıntıları İzmir’in gündemine taşımak, İzmir’in iyiliğine değil. Bu anlamsız tartışmaları İzmir duymak istemiyor” dedi.

EXPO’YU KAZANDIĞIMIZDA “BİZ ALDIK” DERİZ

Bakan Yıldırım, basın mensuplarının sorusu üzerine EXPO’nun yapılacağı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanın bir bölü 25 bin ölçekli çevre düzeni planına, Şehir Plancıları Odası’nın yaptığı itirazın mahkeme tarafından kabul edilip yürütmenin durdurulması kararını şu sözlerle yorumladı:

“Hayırlı olsun. İzmir’de buna alıştık. İzmir’de mücadelesiz, mahkemesiz olmuyor. Ama bunu yapanlar yarın tarihe karşı hesap veremez. Kanun çıkardık, olmadı. 'Şöyle düzenleme yapın’ dediler, yaptık. Bundan sonra da olmuyorsa kendileri bilir. Onlar 'olmuyor’ dedi diye 4 milyon İzmir’in geleceğini kimse etkilemez. Aynı hızla devam. Önemli olan EXPO’yu almak. Ondan sonrası kendiliğinden gelir merak etmeyin, EXPO’u alırsak 'biz aldık’(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası