Ege Postası
Geri

Bakan Yıldırım'a sürpriz dosya: Yat limanı Çiğli'ye de gelsin!

Bostanlı ve Mavişehir arasında Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak "500 Yat Kapasiteli Karşıyaka Yat Limanı" projesi ile ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı. Yat limanından Çiğli’nin de faydalanmasını isteyen AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz, bir bölümünün Çiğli’ye kaydırılması konusunda girişimde bulundu.Yılmaz, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile görüştükten sonra hazırlanan yeni projeyi Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a sundu.
Bakan Yıldırım'a sürpriz dosya: Yat limanı Çiğli'ye de gelsin!
Haberler / Yerel Yönetimler
29 Kasım 2012 Perşembe 14:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın İzmir'e yapmayı planladığı yat limanları ve barınaklar ile ilgili çalışmalar devam ederken, geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) dosyası uygun bulunan "500 Yat Kapasiteli Karşıyaka Yat Limanı" projesi ile ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı.

HIZLI HAREKET EDİLDİ
Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından Mavişehir ve Bostanlı arasında yapılması planlanan yat limanından Çiğli’nin de faydalanmasını isteyen AK Parti İlçe Başkanı Adnan Yılmaz, bir bölümünün Çiğli’ye kaydırılması konusunda girişimde bulundu. Yılmaz, geçtiğimiz hafta Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile bir araya gelerek görüşlerini anlattı. Başkan Durak’ında sıcak bakması ile her iki tarafında kurmayları yat limanının Mavişehir ve Çiğli arasında yapılması için proje taslağı oluşturdu.

DOSYAYI TÖRENDE VERDİ
İlçe Başkanı
 Yılmaz, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak olan 400 yataklı Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Temel Atma Törenine katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a, yeni projenin ve görüşlerin yer aldığı dosyayı sundu.

YILMAZ: DUYUMLAR ALINCA HAREKETE GEÇTİM
Karşıyaka’ya yapılacak yat limanının bir bölümünün Çiğli’ye kaydırılması konusunda girişimleri olduğunu söyleyen AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz, “ Yapılmak istenen yat limanı Çiğli’yi içermiyordu. Mevcut düşünülen yerin hem trafik sorunu ile ilgili hem de alt yapısı ile ilgili bazı sıkıntılı duyumlar aldıktan sonra harekete geçtim. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile görüştük. Projeye hem fikir olduğunu söyledi. Bir çalışma başlattık ve bir proje taslağı oluşturduk. Bakanımıza sunduk. Bakanımız da inceletip bakacağını dile getirdi.” dedi.

“ÇİĞLİ İÇİN HERŞEYİN MÜCADELESİNİ VERİRİM”
Yapılacak yat limanının sadece Karşıyaka’ya değil Çiğli’ye de uzanması isteğinde olduğunu söyleyen Yılmaz, “Çiğli sahilinin canlanmasını ve Çiğlililerin denizle buluşmasını istiyorum. Çiğli için her şeyin mücadelesini veririm. Biz Çiğli teşkilatı olarak hizmetten yanayız. Kavga ile dövüşle hizmet olmaz. Hizmette parti ayrımı olmaz. Karşıyaka Belediye Başkanı ile de bu eksende bir araya geldik.Amacımız İzmir’e büyük katkı sağlayacak değerine değer katacak yat limanının Çiğli’yi de kapsaması” dedi.

DURAK:OLUMLU BAKTIK

Göreve başladığı günden itibaren Karşıyaka’ya marina kazandırmanın mücadelesini veren ve mecliste 3 farklı yer için çok önceden tavsiye kararı alan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “ Evet Adnan Yılmaz ile bir görüşmemiz oldu. Marina’nın Bostanlı’dan Mavişehir’e kaydırılarak Çiğli’yi de uzanması isteğinde olduğunu söyledi. Olumlu baktık. İki ilçede yararlanmış olacak.Bakanlık o bölgeye bir marina yapacak. Değerlendirmeyi de bakanlık yapacak” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası