Ege Postası
Geri

Bakan Yıldırım’dan Airbus’a: Türkiye’de uçak yapın

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Airbus Başkanı ve CEO’su Fabrice Bregier’den Türkiye’de uçak yapımı konusunda daha kapsamlı bir anlaşma yapılmasını istedi. Türk Hava Yolları (THY), Airbus’a verdiği...
Bakan Yıldırım’dan Airbus’a: Türkiye’de uçak yapın
Haberler / Ekonomi
17 Nisan 2013 Çarşamba 14:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Airbus Başkanı ve CEO’su Fabrice Bregier’den Türkiye’de uçak yapımı konusunda daha kapsamlı bir anlaşma yapılmasını istedi.

Türk Hava Yolları (THY), Airbus’a verdiği 88 adedi A321 NEO, 25 adedi A321-200, 4 adedi ise A320 NEO’dan oluşan 117 uçaklık siparişi ile bir rekora imza atarak, Türk sivil havacılık tarihinin en büyük uçak siparişini verdi.

THY’nin ev sahipliğinde Genel Müdürlük VIP toplantı salonunda gerçekleşen törene, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve Airbus Başkanı ve CEO’su Fabrice Bregier katıldı.

Binali Yıldırım, Airbus’un İzmir’de ve Tuzla’da ortak işlere girdiğini ama bu kadar büyük, prestijli bir müşteriyle ufak tefek işlerin yakışmayacağını söyledi. Fabrice Bregier’e seslenen Yıldırım, “Bunları aşalım düzgün bir iş tutalım. Burada uçak tutalım. Burada yapalım. Bu kararı ne kadar geç verirseniz kaybeden Türkiye olmaz kaybeden siz olursunuz. Bunu gördü bazı bilişim firmaları başka sektörler, bak cinliler hızlı tiren yapıyor. Elinizi çubuk tutun. Tam bir iş birliği alış veriş değil, sadece alışveriş değil. Kapsamlı bir iş birliği. Birbirimize bütün mutfağımızı açacağız burada oturacağız. Bölgeye baktığınızda 4 saat uçuşla 60 ülkeye gidiliyor. Bunların hepsinin de uçak ihtiyacı var. Havacılık bu bölgelerde büyümesi gerekiyor. Bunu Avrupa’yla ithalat yapmakla olmaz. Yapılan bu güzel anlaşmanın bundan sonra Türkiye’de uçak yapımı konusunda daha kapsamlı bir anlaşma olmasını sizden istiyoruz. Bu konuda gereken her türlü destek veriyoruz.” dedi.

“Bu uçağı kaçırmayın” şeklinde uyarıda bulunan Yıldırım, “Bu uçak kaçarsa başka uçak gelir. Orada da ‘A’ harfi olmaz ‘TR’ harfi olur.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası