Ege Postası
Geri

Bakan Yılmaz: Emekliliklerin davayla ilgisi yok

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki emekliye ayırmaların davayla ilgisi olmadığını, kadroyla ilgisi olduğunu söyledi.Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti İl Başkanlığı'nın düzenleyeceği iftar programına...
Bakan Yılmaz: Emekliliklerin davayla ilgisi yok
Haberler / Güncel
4 Ağustos 2013 Pazar 14:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki emekliye ayırmaların davayla ilgisi olmadığını, kadroyla ilgisi olduğunu söyledi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti İl Başkanlığı'nın düzenleyeceği iftar programına katılmak, Sarıkamış’ta yurt açılışı yapmak ve bir takım incelemelerde bulunmak üzere 10.30 uçağıyla Kars’a geldi. Bakan Yılmaz, Kars Valisi Eyüp Tepe’yi ziyaretinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden emekli etmelerin davayla bir ilgisi olmadığına dikkat çeken Bakan Yılmaz, “Bende müsteşar yardımcı vardı, tümgeneral. Hakkında hiç bir dava yoktu ama emekli oldu. Diğer arkadaşımızın da hakkında dava vardı o da emekli oldu. Bu emekli olanların davayla bir alakası yoktur. Kadroyla ve kadrosuzlukla alakası vardır. Dolayısı ile kadrosuzlukla ilişkilidir.” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde teknik donanım bakımından dışa bağımlığın yüzde 45’in altına düştüğüne değinen Bakan Yılmaz, ithal edilen ürünlerden daha çok ürünün ise ihraç edilmeye başladığını belirtti.

BÜYÜK ŞEHİRLERDEKİ SİLAHLI KUVVETLER KALDIRILIYOR

Kullanılmayan askeri bölgelerin Kars halkına kazandırılması için çalışma başlattıklarını ifade eden Yılmaz, askeri birliklerin bulundukları ile bir hareketlilik getirdiğini vurguladı, birçok ilin kendilerinden acemi ve usta birliği istediğini dile getirdi. Büyük şehirlerde silahlı kuvvetler olmaması gerektiğini söyleyen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, silahlı kuvvetleri nüfusu daha az olan illere taşıyacaklarını, Genelkurmay Başkanlığı'nın bu konuda bir plan hazırladığını söyledi.

Kars Valisi Eyüp Tepe, konuşmanın ardından Bakan Yılmaz’a plaket takdim etti.

Bakan Yılmaz, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Aslan, Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu ve partililer daha sonra Sarıkamış’a hareket etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası