Ege Postası
Geri

Bakanlar Kurum ve Gül, Bayraklı'daki enkaz alanında incelemede bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İzmir'in Bayraklı ilçesinde depremden etkilenen Emrah ve Rızabey apartmanlarının enkazlarında yürütülen arama kurtarma çalışmalarını inceledi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Hızlı bir şekilde hem enkaz çalışmalarımızı hem de hasar tespit çalışmalarımızı yürüteceğiz.Zemin etütlerine bugün itibarıyla başlıyoruz, kalıcı konutlarla ilgili hem yerinde hem de rezerv alanlarda yapılacak çalışmaları da TOKİ Başkanlığımız ve AFAD koordinasyonunda yürüteceğiz" dedi.
Bakanlar Kurum ve Gül, Bayraklı'daki enkaz alanında incelemede bulundu
Haberler / Güncel
31 Ekim 2020 Cumartesi 14:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bakanlar Kurum ve Gül, 112 Acil Çağrı Merkezinde düzenlenen basın toplantısının ardından, arama kurtarma çalışmalarını yerinde incelemek üzere Bayraklı'ya gitti.

Emrah ve Rızabey apartmanlarının enkazlarında yürütülen arama kurtarma çalışmalarına ilişkin yetkililerden bilgi alan Kurum ve Gül, enkazdan yakınlarının kurtarılmasını bekleyen vatandaşlarla ilgilendi.

Bakan Kurum, burada yaptığı açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının enkaz alanlarında yoğun bir şekilde sürdüğünü söyledi.

Tüm ekiplerin sahada çalışmalara devam ettiğini belirten Kurum, şunları kaydetti:

"Umutlarımız tükenmedi, arama kurtarma faaliyetlerini ekiplerimiz umutla sürdürüyorlar. Vatandaşlarımızı enkaz altından çıkarmak için dua ediyoruz. Hiçbir eksiğimiz yok, bütün vatandaşlarımız seferber oldu, vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları giderilmekte. Hızlı bir şekilde hem enkaz çalışmalarımızı hem de hasar tespit çalışmalarımızı yürüteceğiz. Zemin etütlerine bugün itibarıyla başlıyoruz, kalıcı konutlarla ilgili hem yerinde hem de rezerv alanlarda yapılacak çalışmaları da TOKİ Başkanlığımız ve AFAD koordinasyonunda yürüteceğiz."

Seferihisar'da incelemelerde bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, dün meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle su seviyesinin yükselmesi sonucu Seferihisar'da ev ve iş yerleri hasar gören vatandaşları ziyaret etti.

Bornova'dan Seferihisar'a helikopterle gelen iki bakan, yükselen su seviyesinin ev ve iş yerlerinde hasara yol açtığı Sığacık Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Kurum ve Gül, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. (AA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası