Ege Postası
Geri

Bakanlık'tan Boğaz'a neşter: 49 yapı için suç duyurusu

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Boğaz hattında izinsiz yapılan eklemeler ve tadilatlar nedeniyle 106 taşınmaz hakkında işlem başlattı. 49 yapı için suç duyurusunda bulunuldu.
Bakanlık'tan Boğaz'a neşter: 49 yapı için suç duyurusu
Haberler / Güncel
21 Nisan 2025 Pazartesi 15:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Boğazı’ndaki tarihi ve kültürel dokunun korunması amacıyla Beşiktaş ilçesine bağlı Bebek, Arnavutköy, Kuruçeşme ve Ortaköy mahallelerinde başlatılan kapsamlı inceleme sonrası 106 yapıyla ilgili işlem başlattı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Bebek Camii’nden başlayarak 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne uzanan kıyı hattında, bazı yapıların denize doğru izinsiz genişletildiği, ilave kat yapıldığı ve cephelerde izinsiz yenilemeler yapıldığı yönünde Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne gelen ihbarlar üzerine harekete geçildi.106 taşınmazla ilgili kararlar alındı.


49 TAŞINMAZ İÇİN SUÇ DUYURUSU


Bu süreçte:

49 taşınmaz için izinsiz müdahale tespit edilerek suç duyurusunda bulunuldu,

Tescilsiz taşınmazlara ait 42 dosyada bilgi ve belge talebinde bulunuldu,

15 taşınmaz içinse daha önce alınan kurul kararlarının uygulanması istendi.

Bakanlık, Boğaz hattındaki kültürel mirasın korunması ve kaçak yapılaşmanın önlenmesi amacıyla denetimlerin artırılarak devam edeceğini bildirdi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası