Ege Postası
Geri

Bakanlıklar 'Saray'a bağlanıyor

'Ak Saray', bakanlıklara 'doğrudan temas için' talimat gönderdi.
Bakanlıklar 'Saray'a bağlanıyor
Haberler / Politika
10 Eylül 2015 Perşembe 09:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde kurduğu ve Başbakanlık bünyesinde hizmet veren “BİMER (Başbakanlık İletişim Merkezi)” benzeri bir yapı Saray’a da kuruldu. Başında İlker Astarcı’nın bulunduğu Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Başkanlığı, kurumlara bir yazı göndererek, “Sizlerle doğrudan yazışacağımız bir e-posta adresini bize bildirin” dedi.
Bugüne kadar Cumhurbaşkanlığı’na gelen vatandaş talepleri, “gereği yapılmak üzere” icra makamı olarak Başbakanlığa iletiliyordu. Saray’ın, Başbakanlığı es geçip bakanlıklarla doğrudan temas trafiği kurması, “Bakanlıklara doğrudan müdahale” şeklinde değerlendirildi.
İşte o yazı;
Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Başkanı İlker Astarcı imzasıyla bakanlıklara gönderilen yazı şöyle: “Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’ne elektronik posta yoluyla gelen vatandaş taleplerinin nitelikli bir şekilde değerlendirilip konusuyla ilgili bakanlıklara ve kurumlara hızlı bir şekilde yönlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bunun için bakanlıklar ve kurumlarca Cumhurbaşkanlığı adına uygun bulduğunuz bir e-posta hesabının faaliyete geçirilmesi ve bu hesabı kontrolünde bulunduracak personel bilgisinin bildirilmesi hususunda gereğini arz ve rica ederim.”
21 KİŞİLİK EKİP OLUŞTURULDU
Öte yandan Saray’ın, halkla doğrudan temas amacıyla ekip görevlendirdiği de bildirildi. 21 kişiden oluşan her bir tim, değişik bölgeleri ziyaret edip doğrudan halkla temasa geçiyor, Saray’la vatandaş arasında köprü kuruyor. Ali Ekber ERTÜRK / Sözcü -  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası