Ege Postası
Geri

Bakanlıktan kritik ÇED duyurusu

İzmir'de yapımı çeşitli tartışmalara yol açan ve defalarca ertelenen Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü halkın kantarına çıkıyor. Laka Deresi civarında yapımı süren tesis ve ek üniteleri için 25 Ağustos 2016 tarihinde halkın katılım toplantısı düzenlenecek. Şehir hastanesi halkın kantarına çıkıyor
Bakanlıktan kritik ÇED duyurusu
Haberler / Yerel Yönetimler
6 Ağustos 2016 Cumartesi 12:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 2011 yılından bu yana tartışılan ve söz verilmesine karşın 5 yıldır hizmete açılamayan şehir hastanesi yatırımı için kritik ÇED süreci start aldı.

BAKANLIKTAN ÖN ONAY GELDİ, SIRA HALKTA

İki kez temel atılmasına karşın inşaatı 19 ay gecikmeyle start alan, yapımı yılan hikayesine dönen Bayraklı Şehir Hastanesi projesi 25 Ağustos'ta halkın kantarına çıkacak. Bitiş tarihi henüz belirlenemeyen ve farklı tarihlerin gündeme geldiği tesis ve yardımcı teknik tesislerle ilgili ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) dosyasını inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan beklenen duyuru geldi. Projeyi inceleyen bakanlık, tesis için ön onayı verirken, 1 milyar 253 milyon 905 bin 396 liraya mal olması planlanan Bayraklı ŞehirHastanesi için halkın görüş ve önerileri alınacak.

KRİTİK ÇED TOPLANTISI 25 AĞUSTOS'TA

Tesisle ilgili kritik toplantı için yer ve zaman belirtmekten kaçınan İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda ayrıca görüş ve önerilerin sunulabilmesi için kuruma müracaat edilmesi gerektiği bildirildi.

İNŞAATI 3 YIL SÜRECEK

Toplam 622 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek 2 bin 60 yatak kapasiteli olması beklenen tesisin yatırım ömrünün 3 yıl, işletme ömrünün ise 25 yıl olması planlanıyor. Personeli bakanlık tarafından atanacak, işletmesi ise kamu-özel ortaklığında yürütülecek proje kapsamında sağlık kampüsü, ana hastane, fizik tedavi ve rehabilitasyon ile yüksek güvenlikli adli hastane inşa edilecek. Toplam 3 ayrı hastane içeren ve enerji ihtiyacını kendi bünyesindeki elektrik üretim tesisinden karşılayacak entegre sağlık kampüsü, 1475 sağlık personeliyle günde yaklaşık 12 bin hastaya hizmet verecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası