Ege Postası
Geri

Bal Birlik'ten sahte bal uyarısı

Bal Sanayicileri Birliği (Bal Birlik) Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Kalpaklıoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin televizyondan satış yapan balların tamamının sahte olduğu açıklaması üzerine tüketicileri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın onayladığı markaları tüketmeleri konusunda uyardı.
Bal Birlik'ten sahte bal uyarısı
Haberler / Ekonomi
25 Mart 2015 Çarşamba 11:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hafta başında Nurettin Canikli'nin televizyondan bal satanlara karşı büyük cezaların getirileceğini açıklamasının ardından gözler bal sanayicilerine çevrildi. Sağlık Bakanlığı ile Tarım Bakanlığı'nın onayladığı firmalara yönelik herhangi bir yaptırımın olmayacağının altını çizen Bal Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Kalpaklıoğlu, “Vatandaşlarımızın her türlü hijyen gerekliliğini yerine getirmiş olan markaları tüketmesinde herhangi bir sakınca yok" dedi.

Yapılan uygulamanın merdiven altı olarak tabir edilen sahte bal üretenlere darbe vurmasını beklediklerini belirten Kalpaklıoğlu, “Böylelikle binbir zorlukla yatırım yapmış, vatandaşlara gerçek bal yedirme çabasında olan bal sanayicilerimiz hak ettiği değeri görecek. Halkın sağlığını tehdit eden haksız rekabet ortamı da ortadan kalkacak. Balın tüketimi yediden yetmişe insan sağlığı için çok yararlı. Bal, içindeki vitamin ve minerallerle bir doğal mucizedir. Her gün en az bir kaşık tüketilmelidir. Özellikle kışın salgın hastalıklardan ve gripten korur. Tüketicilerimiz balın en saf haline ambalajlı olarak market raflarından ulaşabilirler" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası