Ege Postası
Geri

Balbay: 'Hiçbir planın parçası değilim'

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay 'genel afla' ilgili sözlerine açıklık getirdi. Başbakan Erdoğan'ın af sinyali verdiği konuşmasıyla kendi açıklamalarının üst üste gelmesini değerlendiren Balbay, 'hiçbir planın parçası olmadığına' vurgu yaptı
Balbay: 'Hiçbir planın parçası değilim'
Haberler / Güncel
19 Kasım 2013 Salı 10:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BÜNYAMİN DOBRUCALI / Haber servisi - Ergenekon davası kapsamında yargılanan ve cezasını Silivri Cezaevi'nde çeken CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 'genel afla' ilgili sözlerine açıklama getirdi. Gazeteci arkadaşlarının ziyaretinde, dost sohbeti sırasında söylediği sözlerin, Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretinde 'af olabilir' mesajıyla örtüştürülmesine tepki gösteren Balbay, Facebook sayfasından yaptığı açıklamayla 'afla ilgili bir planın parçası olmadığını vurguladı'. Başbakan Erdoğan'ın Barzani, Şiwan Perver ve İbrahim Tatlıses'in katılımıyla düzenlenen Diyarbakır programında "Dağdakilerin indiğini, cezaevlerinin boşaldığını göreceğiz" yönündeki sözleri 'Abdullah Öcalan'a af mı geliyor tartışmalarına' yol açmıştı. Bu konuşmadan birkaç gün önce, Mustafa Balbay'ın 'genel af olsun' yönündeki çağrısının gündeme gelmesiyse, üst üste gelen söylemler belli bir planın parçası mı eleştirileriyle karşılaşmıştı. Balbay yaşanan tartışmalardan duyduğu rahatsızlığı yayınladığı duyuruyla kamuoyuyla paylaştı.
İşte Balbay'ın Facebook üzerinden yaptığı o açıklama..

KAMUOYUNA AÇIKLAMA
Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala'nın CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ile birlikte ziyaretime gelişinde her birini özgürlükte tanıdığım meslektaşlarım Serpil Çevikcan, Saygı Öztürk, Utku Çakırözer ve Murat Çelik de vardı. Ayala ile görüşme sonrasında 5 dakika kadar da onlarla baş başa konuştuk.
Sevgili Murat Çelik, "hukuksuzluklar giderilmeli, iç barış olmalı diyorsunuz, nedir çözüm af mı" diye sorunca meslektaşlarımızın gazetelerinde yayınlanan değerlendirmeyi yaptım. Sözlerimin öteki güncel gelişmelerle birleştirilerek çok farklı şekillerde yorumlandığını gördüm.
Meslektaşlarımla paylaştığım düşüncelerin özeti ve çerçevesi şudur:
Tutuklu milletvekilleri sorununun Meclis tarafından çözümlenmesi gerektiği düşüncesindeyim. Bunu her fırsatta dile getiriyorum. Ancak Türkiye'de haksızlığa, hukuksuzluğa uğramış, yargılanma süreçleri kamuoyu vicdanında yer bulmamış pek çok insan var. Toplumsal barış, lafla değil, hukuk güvenliği ile olur. Kamuoyunda tartışılan şekliyle AF GİBİ bir düşüncem ya da talebim yoktur. Ben bir milletvekili ve gazeteci olarak bunu dile getirme sorumluluğu hissediyorum. Bunun dışında hiçbir kişisel isteğim yoktur. İç barışın temeli hukuktur, adalettir. Bu sorunların sonuçlarıyla birlikte çözülebileceği bir yöntem bulunmalıdır. Hiçbir planın parçası değilim. Hak arama kararlılığımda ve direncimde hiçbir erozyon yoktur. Mücadele gücümü arttırarak sürdürüyorum.
Özgürlükte buluşmak dileğiyle herkese selamlar, saygılar sunuyorum.
Mustafa Balbay
18/11/2013




YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası