Ege Postası
Geri

Balçova, İEÜ tasarımlarıyla güzelleşecek

İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Balçova Belediyesi, Balçova’nın çehresini güzelleştirmek ve iyileştirmek adına bir araya geldi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, daha güzel bir Balçova için protokol imzaladı.
Balçova, İEÜ tasarımlarıyla güzelleşecek
Haberler / Yerel Yönetimler
29 Ocak 2013 Salı 13:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR -Türkiye’ye örnek olabilecek bir projeye imza attıklarını belirten Başkan Ekrem Demirtaş, yurt dışında örnekleri çokça görülen başarılı kent düzenlemelerine güzel bir örneğin başladığını söyledi. Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin daha önce de benzer çalışmalara imza attığını hatırlatan Başkan Demirtaş, “Balçova, İzmir’in gözbebeği olan bir ilçemiz. Sağlık alanları, üniversite kampusleri, Expo alanı gibi öncelikli bölgelere sahip. Bu bölgelerin yanı sıra tabi ki sıkıntılı yerler de var. İmzaladığımız protokol ile farklı projeleri hayata geçirerek kent estetiğini yaratma imkanımız olacak. İzmir Ticaret Odası olarak da bu protokolün arkasındayız” dedi.

Başkan Ekrem Demirtaş, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin tasarım çalışmalarına en kısa sürede başlayacağını belirterek, “Bu projede elbetteki en büyük emeği başta Dekanımız Prof. Dr.Ender Yazgan Bulgun, öğretim üyeleri ve öğrencilerimiz verecek. Çok güzel çalışmalar yapılacağına inanıyorum. Tasarım çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz da uygulama aşamasına geçilecek. Sadece Balçova adına değil Türkiye adına örnek olacak bir proje olacak” diye konuştu.

Kente yeni bir yüz kazandırmak istediklerini belirten Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ise, “İzmir Ekonomi Üniversitesi ile böyle bir projeyi ortak olarak yürütmek çok önemli. Üniversitelere biz ekin gözüyle bakıyoruz. Biz bir ekin ektik, şimdi ekinlerimizden en güzel şekilde yararlanıyoruz. Bu proje ile Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Balçova’ya ve İzmir’e yeni bir kimlik ve estetik kazandıracak” diye konuştu.

Üniversitelerin çevreye yaydıkları ışıkla varolduklarını söyleyen İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu, üniversitelerin bu tür projelerle kent kimliğine önemli katkılarının olduğunu vurguladı. Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun ise, içinde bir çok farklı bölümü barındıran fakültenin, birbiri ile uyum içinde çok farklı tasarımlara imza attığını söyledi.

Protokole, Başkan Ekrem Demirtaş, Başkan Mehmet Ali Çalkaya, Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu imza attı.

Proje içeriği;

Protokol ile Balçova Belediyesi kent sınırları içerisinde Belediye’nin sorumluluğu ve yetkisinde olan kamusal alanlar, sokaklar, caddeler vb. alanlarda kentin görüntüsünü iyileştirecek, yaşam kalitesini arttıracak görsel ve fonksiyonel yenilemeler ve tasarımlar yapılacak. Yeşil alanlar, heykel ve anıtlar, yaya yolları, İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından yapılacak proje ve tasarımlarla yeniden hayat bulacak.

Kısa, orta ve uzun vadeli olarak üç temel kapsamda gerçekleşecek protokolde kısa vadede, Ata Caddesi ve Sakarya Caddesi kesişimindeki göbek ve havuz, Termal otel karşısındaki göbek ve çevresi yeniden tasarlanırken, İzmir Ekonomi Üniversitesi kampus alanı yanında yer alan 55 bin metrekarelik alan ıslah edilerek, tasarlanacak.

Orta vadeli projelendirme çalışmalarında ise Mithatpaşa Caddesi, Ata Caddesi ve Sakarya Caddesi ana arterlerine bağlanan ara sokaklar, yaya yolları ve yayalara ayrılmış bölgeler, kent mobilyaları ortak bir kent kimliği oluşturacak şekilde yeniden tasarlanacak.

Uzun vadeli iyileştirme çalışmalarında ise araç ve yaya trafiğini yeniden düzenleyecek cadde ve sokak çalışmaları, bina cephelerinin yenilenmesi, bina çatılarının düzenlenmesi, ilgili yönetmeliklerin hazırlanması (tabela, ticari mekan cephesi, bina cepheleri, balkonlar, güneş enerji panelleri, klimalar vs) çalışmaları yer alacak. Bu kapsamda ayrıca İzmir Ekonomi Üniversitesi desteği ile yapılacak toplumsal araştırmalar kapsamında kentin ihtiyaçlarının ve kentlinin beklentilerinin bilimsel olarak saptanarakbu doğrultuda çözüm önerileri değerlendirmeye sunulacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası