Ege Postası
Geri

Balçova'da Renklerin Kardeşliği

Balçova Belediyesi, Azerbaycan Kardeşlik ve İşbirliği Derneği ve Bakü Yunus Emre Enstitüsü’nün ortaklaşa hayata geçirdikleri Bakü’den Balçova’ya, Balçova’dan Bakü’ye “Renklerin Kardeşliği” Sanat Buluşması gerçekleştirildi.
Balçova'da Renklerin Kardeşliği
Haberler / Yerel Yönetimler
2 Haziran 2017 Cuma 09:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Azerbaycan ve Türkiye’den sanatçıların karşılıklı ziyaretleriyle iki ülke arasında bir sanat köprüsü kurulmasını hedefleyen projenin ilk etabında Azerbaycanlı 6 ressam Balçova’ya geldi. Azerbaycan’dan gelecek sanatçıların küratörlüğünü Ressam Gunay Mehdızade’nin, Türkiye’den katılan sanatçıların küratörlüğünü ise Balçova Belediyesi adına Ressam Hatice Aydoğan’ın yaptığı sanatçılar bir yandan İzmir’in tarihi ve turistik yerlerini ziyaret ettikten sonra Balçova Belediyesi Kültürevi’nde atölye çalışmalarına katıldı.

Atölye çalışmalarını tamamladıktan sonra hazırladıkları eserleri Balçova Belediyesi Kültürevi’nde sergileyen sanatçılar düzenlenen kokteylde bir araya geldi. Serginin açılışnda bir konuşma yapan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, “İki kardeş ülkenin her alanda olduğu gibi sanat alanında da ayrılmaz bir bütün olduğunu sanatçılarımız bir kez daha gösterdi” dedi. Kardeş Ülke Azerbaycan Heyeti adına bir konuşma yapan Ressam Gunay Mehdızade ise “Türkiye’de olmak, Türkiye’yi ve İzmir’i eserlerimize yansıtmak bizler için çok büyük bir gurur ve mutluluk kaynağı oldu” dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven”in katıldığı sergide Renklerin Buluşmasına katılan Azeri Sanatçılar; Alaskar Kazımov, Azar İslam, Elmar Aghamirza, Gunay Mehdizade, Rufat Asgarov, Mehriban Mehdizade ile Türk Sanatçılar; Bedri Karayağmurlar, Faden Buzan Kudsioğlu, Hatice Aydoğan, Murat Durmuş ve Reyhan Abacıoğlu’na plaket verildi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası