EGE POSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON ve kooperatif soruşturması kapsamında 4 Temmuz'da tutuklanan ve 43 gündür Buca Cezaevi'de tutulan CHP İzmir İl Başkanı partisinde başlayan kongre sürecine yönelik sosyal medya hesabından mesaj paylaştı.
Aslanoğlu mesajında şu ifadeleri kullandı.
"Bugün partimin yeni bir dönemece girdiği ilk gün. Demokrasinin güvencesi, aydınlık yarınların garantörü Cumhuriyet Halk Partisi'nde kongre dönemi başladı; ilk seçim de evimde, ilçemde, Balçova'nın Onur Mahallesi'ndeydi. Seçime katılarak, siyasi bir tutsak olarak tutulduğum Buca zindanlarında olduğumu hissettirmeyen canım kızım Berfin, canım oğlum Ada, canım bebeğim Vera ve çok kıymetli aşkım Duygu bir yana onları yalnız bırakmayan örgütüme, İlçe Başkanım Murat kardeşime, genç ve dinamik belediye başkanım Onur'a, ilçemde görevli olan il başkan yardımcım, yol arkadaşım Harun Abime ve dostum, yol arkadaşım Sirhan'a yürekten teşekkür ediyorum.

Her şeyden önce vefa nedir, bu partide emek nasıl ödüllendirilir, dayanışma ve yoldaşlık kültürü nasıl sergilenir gösterdiğiniz için iyi ki varsınız! Ve son söz size canım İzmirimin 250 binlik Cumhuriyet Halk Partili yoldaşı, İzmir'in dört bir yanında demokrasi şöleni yaşatıyorsunuz, hem de yaşadığımız her türlü saray zorbalığına karşı; iyi ki varsınız, sizinle gurur duyuyorum!
Kongrelerimiz hayırlı olsun sevgili yoldaşlarım!"
İL BAŞKANI ASLANOĞLU LİSTE BAŞI
Öte yandan mahalle delege seçimlerine yönelik Balçova'da Bahçelerarası, Çetin Emeç, Eğitim, Fevzi Çakmak, İnciraltı, Korutürk, Onur ve Teleferik mahallelerinde seçimler yapıldı.
İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun liste başı, Belediye Başkanı Onur Yiğit’in ikinci sırada yer aldığı Onur Mahallesi’nde 65 delege belli oldu. Balçova’da eski belediye başkanı Mehmet Ali Çalkaya, 37. Dönem Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, Kadın Kolları MYK Üyesi Sibel Gerdan, Gençlik Kolları MYK Üyesi Handenur Erdilek, eski PM Üyesi Gülseren Alçı gibi önemli isimler listelerde yer aldı.



