Ege Postası
Geri

Balçova'daki panelde Ankara'daki olaylar protesto edildi

Balçova Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında hem caddeler hem de salonlar doldu taştı. “Cumhuriyet’i Anlamak” panelinde Ankara’daki olaylar protesto edildi.
Balçova'daki panelde Ankara'daki olaylar protesto edildi
Haberler / Yerel Yönetimler
30 Ekim 2012 Salı 11:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Balçova Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında hem caddeler hem de salonlar doldu taştı. “Cumhuriyet’i Anlamak” panelinde Ankara’daki olaylar protesto edildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bu yıl Balçova’da coşkulu bir şekilde kutlandı. Fener Alayı ve konserin ardından İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde Cumhuriyet’i Anlamak isimli panel düzenlendi. CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ve Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya Cumhuriyetin değerinin yeteri kadar bilinmediğini ifade ederek “Ne yazık ki 90 yıldır bu ülkede hepimiz Cumhuriyet’in nimetlerinden faydalandık ama Cumhuriyet’i koruma görevini hep başkalarına bıraktık. Bu nedenle bugün Ankara’da yaşanan olaylarla karşı karşıya kaldık. Şimdi yeniden düşünmeliyiz. Cumhuriyet’i koruma ve kollama görevi hepimizindir. Cumhuriyet’i gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarmak gibi bir görevimiz var. Özellikle kadınlarımız bu görevi üstlenmeli ve Cumhuriyet’e sahip çıkmalıdır” diye konuştu.

Cumhuriyet’in tarihini anlatarak konuşmasına başlayan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi “Atatürk Cumhuriyet’i gençlerin asil kanına emanet etmiştir. Umarım. Türkiye o kadar zor günler görmeden bu ülkenin sağlam ve aydın inanç sahibi insanları Cumhuriyet’i aydınlık bir geleceğe doğru yöneltecektir” dedi.

Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu da Türkiye’nin sıcak savaş döneminde olduğunu vurgulayarak “ Bugün, bir milat önemli bir gün. Halkın gazlamasına su sıkmasına hiç şaşırmıyorum. Hiçbir savaş hayıflanılarak kazanılmaz, iktidara ‘keşke’lerle ‘vah vah’larla gelinmez. Makam, mevki, ihtirasın bugün hesabı yapılacak zamanda değiliz. Sırtımızı bir yere dayayıp ya düşeceğiz ya eskisinden daha güçlü olarak ayağa kalkacağız. Ama artık sırtımızın uçurumun kenarında olduğunu bilmeliyiz. Çünkü Sevr Antlaşması yırtılıp çöpe atılmamıştır sadece rafa kaldırılmıştır. Şimdi raftan indirip tekrar uygulamaya çalışıyorlar. Bizim görev belgemiz Atatürk’ün Gençliğe Hitabesidir” diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ise Ankara’daki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına gitmek isteyen kişilerin kanunsuz bir şekilde engellendiğini, çelenk yaptırılan çiçekçilerin basıldığını hatta otobüslerin tutuklandığını anlatarak başlattığı konuşmasında “Türkiye’de iki kutuplu bir savaşın yaşanıyor. 29 Ekim 2012’de alanlardan yükselen ses zafer kazanıncaya kadar devam edeceğiz. Ortada onların yürüttüğü bir savaş var. Madem savaş ilan etmişler. Başımız üstüne. Bundan kaçacak değiliz. Cumhuriyet üzerinden yürüyen bugünkü kavga, Türk ulusunun laiklik esası içinde yaşamasının ortadan kaldırılmasını isteyen bunun yerine hilafet sistemi ile çok hukukluluğu talep edenler arasındaki kavgadır” diye konuştu. Konuşmaların ardından Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya konuşmacılara plaket vererek teşekkür etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası