Ege Postası
Geri

Balçova'ya Yörük heykeli

Orta Asya’dan çıkan Türk boylarının Anadolu’yu yurt edinmesinde önemli bir etkisi olan Yörüklerin hatırası Balçova’da yaşatılacak. Balçova Belediyesi, yüzyıllar önce Balçova’ya gelerek bölgenin yerleşim yeri olmasını sağlayan Yörüklerin hatırasını yaşatmak amacıyla ilçeye bir Yörük heykeli yaptırdı. Açılışta keşkek ve yöresel yemekler ikram edildi
Balçova'ya Yörük heykeli
Haberler / Yerel Yönetimler
31 Ekim 2018 Çarşamba 09:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Balçova’da yaşayan Yörüklerin torunları ve Balçova’nın eski aileleri, heykelin açılış töreninde bir araya geldi. Yörüklerin Balçova’daki ilk yerleşim yerlerinden olan Çetin Emeç Mahallesi’nde yapılan ve Yörük bir aile ile yaşantısını tasvir eden heykelin açılışı sırasında vatandaşlara Keşkek ve yöresel yemekler ikram edildi.

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve Yunus Emre Yörük Türkmen Derneği Başkanı Nihat Erçetin açılışı birlikte yaptı. Başkan Mehmet Ali Çalkaya, “Geçmişimizi asla unutmayacağız. Bizi biz yapan değerleri unutmayacağız” derken, Dernek Başkanı Erçetin ise ”Yörük Kültürü’nün Balçova’da yaşatılıyor olmasından mutluluk ve gurur duyuyoruz” diye konuştu.

HEYKELTRAŞ CİHAN KAYNAR ANILDI

Yörük heykelinin yapımına başlayan ve tamamlamak üzereyken vefat eden Heykeltraş Cihan Kaynar da tören sırasında anıldı. Başkan Çalkaya, heykeli tamamlayan Cihan Kaynar’ın İzmirli heykeltraş arkadaşlarına teşekkür ederek gösterdikleri dostluktan ötürü kendilerini kutladı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası