Ege Postası
Geri

Balçova’da Sakıncalı Piyade

Cumhuriyet Halk Partisi Balçova Gençlik Kolları, ölümünün 22. yılında Uğur Mumcu'yu kendi yazdığı “Sakıncalı Piyade” kitabından uyarlanan oyunla andı.
Balçova’da Sakıncalı Piyade
Haberler / İzmir
30 Ocak 2015 Cuma 14:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Araştırmacı-Yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 22. yıl dönümünde CHP Balçova Gençlik Kolları tarafından sahnelenen tiyatro oyunu ile anıldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde, Necdet Erdeniz yönetimindeki Balçovalı Gençler tarafından sahnelenen oyunda, Demokrasi Şehidi Mumcu’nun 12 Mart 1971 muhtırası döneminde yargılanması ve daha sonra yedek subay olarak yapması gereken askerliğini Ağrı’nın Patnos İlçesi’nde piyade er olarak yapması anlatıldı. Özellikle sıkıyönetim mahkemelerinin asılsız suçlamalarla insanlara çektirdiği zulmü anlatan oyunda, şiirler ve şarkılar eşliğinde Uğur Mumcu’nun anısı yaşatıldı.
Oyunun ardından izleyicilere hitaben bir konuşma yapan CHP Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz “Uğur Mumcu 40 yıl öncesinden bugünleri görmüş gibi ‘Sakıncalı Piyadeyi’ yazmış. Bugünün Türkiyesi’nde bile ne yazık ki aynı oyunu izliyoruz” diye konuştu. Geçtiğimiz hafta 4 eski bakan ile ilgili hazırladıkları bir pankart nedeniyle haklarında dava açılan CHP Balçova Gençlik Kolları Başkanı Korcan Uçman ise “Bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Ancak biz ülkemizin bağımsızlığını Uğur Mumcular’dan öğrendik. Onlar ne kadar baskı kurmaya çalışırsa çalışsın Bağımsız Türkiye ilkesinden vaz geçmeyeceğiz. Bizler doğru bildiğimiz yoldan ayrılmadan, aydınlığa açılan kapıların kapanmasına asla izin vermeyeceğimize söz vermiş Mustafa Kemal Atatürk’ün genç nesilleriyiz” dedi. Balçova Belediye Başkan Vekili Murat Cihan ise Yönetmen Necdet Erdeniz’e çiçek vererek oyuncuları tebrik etti. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası