Ege Postası
Geri

Balıkesir Üniversitesi'nde staj yapan İngiliz öğrenciler memnun ayrıldı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde İngiltere, Almanya ve Türkiye ortaklığıyla yürütülen proje kapsamında staj gören yabancı öğrenciler memnun ayrıldı. BAÜ, "Geared Up 4 Europe (Vitesi...
Balıkesir Üniversitesi'nde staj yapan İngiliz öğrenciler memnun ayrıldı
Haberler / Güncel
18 Nisan 2013 Perşembe 09:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde İngiltere, Almanya ve Türkiye ortaklığıyla yürütülen proje kapsamında staj gören yabancı öğrenciler memnun ayrıldı. BAÜ, "Geared Up 4 Europe (Vitesi Yükselt)" kısa adlı Leonardo Da Vinci IVT Hareketlilik projesi kapsamında, İngiltere’den gelen 20 kişilik stajyer öğrenci grubuna evsahipliği yaptı. Beş öğretim elemanının da eşlik ettiği gruptaki, Burnley Collage adlı okulun Sağlık ve Sosyal Hizmet bölümünden gelen öğrenciler, iki hafta süresince BAÜ ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı çeşitli eğitim kuruluşlarında staj yaptı.

Tamamı İngiliz vatandaşı olan, 18'i kız ve 2'si erkek öğrencilerin arasında Asya kökenli ve Müslüman olanlar da vardı. Misafir grubun tamamı, Çağış Yerleşkesi içinde bulunan ve aynı zamanda proje sponsorları arasında yer alan Kaya Park Otel’de konakladı. 31 Mart-13 Nisan 2013 arasındaki uygulama kapsamında öğrencilerin staj yaptığı noktalar arasında Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Veteriner Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Sabiha Gökçen Anaokulu ve Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi yer aldı. Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı ve projenin yürütücüsü Yrd. Doç Dr. Fahri Çakı, imkanları kısıtlı gençlere Avrupa’da iş deneyimi kazandırmak, kişisel gelişimleriye meslek ve yaşam becerilerine katkı yapmak amacını taşıdıklarını söyledi. Proje kapsamında Balıkesir'e gelen öğrencilerin, mesleki staj faaliyetlerine ek olarak toplam 10 saat Türkçe dersi aldığını belirten Yrd. Doç Dr. Çakı, ayrıca Bursa, Bergama, Ayvalık ve Akçay bölgelerine de geziler düzenlendiğini ifade etti. Bu tür değişim projelerinin, hem katılımcılara hem evsahibi kuruluşlara hem de yerel topluluğa birçok fayda sağladığına dikkat çekerek, "Üniversite olarak bu tür projelerde aktif rol almanın, Balıkesir iline de katkıları var. Türk ve İslam kültürü hakkında Avrupalı gençlere daha sağlıklı bir anlayış kazandırılıyor. Ayrıca Balıkesir’in yerel ekonomisine de küçümsenmeyecek katkılar sağlanmasına vesile oluyor." dedi.

Proje sonunda Kaya Park Otel’de düzenlenen törenle katılımcı öğrencilere Europass sertifikaları verildi. BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan’ın da katıldığı törende Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Doğan, Genel Sekreter Orhan Durak, Genel Sekreter Yardımcısı Halil İbrahim Adıgüzel, Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yılmaz Arı, Yrd. Doç. Dr. Fahri Çakı ve öğrenciler de hazır bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası