Ege Postası
Geri

Balkan şampiyonu Batmanlı tekvandocunun hedefi Avrupa şampiyonluğu

Geçtiğimiz hafta sonunda Karadağ'da yapılan 2013 yılı Balkan Tekvando Şampiyonası'nda birinci olan Batmanlı sporcu Ömer Fırat Çelik, yeni hedefinin Avrupa şampiyonluğu olduğunu söyledi.Balkan Tekvando Federasyonu'nun organize ettiği ve...
Balkan şampiyonu Batmanlı tekvandocunun hedefi Avrupa şampiyonluğu
Haberler / Spor
16 Eylül 2013 Pazartesi 18:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Geçtiğimiz hafta sonunda Karadağ'da yapılan 2013 yılı Balkan Tekvando Şampiyonası'nda birinci olan Batmanlı sporcu Ömer Fırat Çelik, yeni hedefinin Avrupa şampiyonluğu olduğunu söyledi.

Balkan Tekvando Federasyonu'nun organize ettiği ve 10 ülkeden 295 sporcunun katıldığı şampiyonaya Türkiye, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Karadağ, Romanya, Sırbistan ve Slovenya ülkeleri katıldı. Şampiyonada Türkiye Büyük, Genç ve Yıldız ile Minik sporcular kategorisinde yarıştı.

Batman Sıddık Tekin Lisesi 10. sınıf öğrencisi Ömer Fırat Çelik, şampiyonada 1. olduğu için de Tekvando milli takımına seçildi.

HEDEFİM AVRUPA VE DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Daha önce birçok ödül alarak başarılara imza atan Çelik, Türkiye'yi Avrupa'da ve olimpiyatlarda temsil etmeyi hedefliyor. Her sporcu gibi şampiyon olmayı hedeflediğini söyleyen Çelik, "Hedefim Avrupa ve olimpiyat şampiyonasına katılmaktır." diye konuştu.

Ömer Fırat Çelik'in kendisini çok iyi yetiştirmiş bir öğrenci olduğuna söyleyen Sıddık Tekin Lisesi Müdürü Ali Erdoğan ise yaptığı açıklamada, "Öğrencimiz Balkan şampiyonu oldu kendisini tebrik ediyoruz. Annesi, babası, hocalarını da tebrik ediyoruz. Hayırlı olsun." dedi.

İlk kez Batman'da tekvando sporunda Balkan şampiyonu çıktığını belirten Fırat'ın antrenörü Şükrü Şakar ise yaptığı açıklamada, "Bizim için Batman için gurur verici bir olay. İlk kez Batman'dan bir Balkan şampiyonu çıkıyor. Maça girmeden önce hedefimiz şampiyonluktu. Amacımıza ulaştık. Allah izin verirse öğrencimiz daha sıkı çalışacak. Avrupa ve dünya şampiyonasına katılmak için çaba harcayacak." dedi.

Fırat'ın Batmanlı sporcular için iyi bir örnek teşkil ettiğini belirten Şakar, "Sporcularımız bizlere şunu söylüyordu. Batıdaki sporcular bizden neden daha iyi. Bizdeki sporcularda devamlılıkta sıkıntı var. Fırat devam etti başardı. Fırat, batıdaki sporcularla doğudaki sporcular arasındaki farkın çalışmak veya çalışmamaktan kaynaklandığını gösterdi." diye konuştu.

Sıddık Tekin Lisesi Beden Eğitimi öğretmeni Mehmet Şaşmaz ise Ömer Fırat'ın Balkan şampiyonu olması ile gençlere özgüven aşılayarak önderlik ettiğini ve bunun diğer öğrencileri de teşvik edeceğini söyledi. Şaşmaz, şöyle konuştu:

"Öğrencimiz Ömer Fırat Çelik göstermiş olduğu başarıyla öğrencilerimize ve Batmanlı gençlere örnek olmuştur. Batman ile batı illerindeki öğrenciler arasında bir fark kalmamıştır. Çünkü bizim öğrencilerimizdeki eksik özgüvendi. Artık bu da yavaş yavaş giderilmiş oldu. Batmanlı sporcu Balkan şampiyonu oldu. Bu Avrupa ve dünya şampiyonu da olabilir demektir. Özellikle öğrencimizi bu noktada tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum."

Kendisiyle gurur duyduklarını belirten ailesi de, "Aile bireyleri ve Batmanlı olarak kendisiyle gurur duyduk. Gençlerimizin önünü açacaktır. Sıkı bir çalışmayla buraya geldi. Hedefimiz Avrupa ve dünya şampiyonluğudur." diye konuştular.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası