Ege Postası
Geri

Balyoz ve Ergenekon'da sürpriz

KCK için çıkarılacak yeni paket, Ergenekon ve Balyoz sanıklarını da etkiliyor. Yeni paket için TBMM erken açılabilir.
Balyoz ve Ergenekon'da sürpriz
Haberler / Güncel
14 Ağustos 2013 Çarşamba 08:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA - Hükümet tarafından çalışmaları devam eden yeni yargı paketi, Ergenekon ve Balyoz tutuklularını da etkileyecek. TCK’nın 314/2. maddesinin, ‘’Örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmayan ve şiddetle bağı tespit edilemeyenler, örgüt üyeliğinden cezalandırılamaz” şeklinde değiştirilmesi amaçlanıyor. Bu düzenleme ile, çok sayıda KCK tutuklusunun yanı sıra, Balyoz ve Ergenekon’dan ceza alanlara da tahliye umudu doğacak.
Çözüm süreci çerçevesinde BDP’nin de istediği unsurlar olan paketin 1 Ekim’de açılacak TBMM’de öncelikli olarak ele alınması bekleniyor. Ancak Meclis’in bu paket için Eylül ayı ortasında açılma ihtimali de bulunuyor. Yeni paket, özellikle KCK tutuklularını etkileyecek. KCK’lıların bir bölümünün davaları düşecek ve tahliye yolu açılacak.
MECLİS ERKEN AÇILABİLİR
Aynı paket, Ergenekon ve Balyoz davasından mahkum olanları da etkileyecek. Yasa maddesi bu biçimde düzenlendiği taktirde, iki davada ‘’Örgüt üyeliği’' suçundan ceza alıp, şiddete karışmayan ve hiyerarşik yapı dışında kalan sanıklar için de, tahliye, ceza indirimi ya da haklarındaki suçlamaların düşmesi gündeme gelecek.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da bu konuda yaptığı açıklamada ‘’Başbakanımız şu anda demokratikleşme paketi üzerinde çalışıyor. Bunu taslak haline getirmek Adalet Bakanının işidir. Başbakan da gerekiyorsa bizlerle ve ilgili kimselerle görüşerek siyasi nitelik kazandıracak. Bizim yaptığımız hukuki bir çalışma. Önümüzdeki haftayı takip edelim. Ondan sonraki günlerde Başbakanımız sanırım açıklayacak. Eylül’de biz bu paketi konuşmaya başlarız. Belki Eylül’ün ortasında da Meclis açılabilir. Öyle bir ihtimal olabilir’’ dedi. (Gazeteport)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası